Anot „Bellingcat“, išskirtiniai nuotraukoje įamžintos sistemos bruožai visiškai atitinka tas, kurios yra matomos ant dešiniojo „Buk-332“ borto Rusijoje, likus beveik 4 savaitėms iki Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofos Rytų Ukrainoje, rašo dw.com.

„Po šiandien paskelbto devinto įrodymo, patvirtinančio, kad Rytų Ukrainoje buvo sistema, priklausiusi Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, jokių abejonių dėl to būti negali“, – teigiama „Bellingcat“ skelbiamame pranešime.

Vis dėlto kol kas Jungtinė tyrimų grupė jokių konkretesnių išvadų dėl paskelbtos nuotraukos nepateikė.

Remiantis tyrėjų pateikiama informacija, tikėtina, kad ši nuotrauka daryta 2014 m. liepos 17 d. Makijivkoje.

Tą dieną ir įvyko tragedija.

„Jungtinė tyrimų grupė įtaria, kad tai yra būtent ta „Buk“ sistema, iš kurios buvo numuštas MH17 reisas“, – teigiama socialiniame tinkle „Vkontakte“ paskelbtame tyrimų grupės pranešime.
Jungtinė tyrimų grupė kreipėsi į visuomenę prašydama pateikti šios nuotraukos detalių, jei tik tokios yra kam nors žinomos.

Primename, kad 2014 metų vasarą keleivinis lėktuvas su beveik 300 žmonių buvo numuštas rusiška priešlėktuvine raketa „Buk“ ir nukrito prorusiškų separatistų kontroliuojamoje teritorijoje.

Rusija iki šiol neigia bet kokią atsakomybę dėl šios tragedijos.

Rusijos gynybos ministerijos pareigūnai pareiškė, kad tada į virš Rytų Ukrainos skrendantį Malaizijos avialinijų orlaivį nebuvo paleista jokių raketų iš separatistų kontroliuojamos zonos. Neva tai rodo jų karinio radaro duomenys.

Beje, šiuose radaro duomenyse nėra ir jokių ukrainiečių karinių orlaivių, nors pagal pirminę Maskvos versiją, Malaizijos lėktuvą numušė ukrainiečių naikintuvas.