„Pasirodo, „Lexus“ dalyvavo automobilių lenktynėse naktinio Charkovo gatvėmis. Nekalti pėstieji tapo kvailo jaunos mergelės noro dar padidinti greitį aukomis“, – parašė A. Geraščenka.

Deputatas taip pat pridūrė, kad tyrimo metu turėtų būti nustatyta, su kuo mergina lenktyniavo. Tas asmuo gali tapti svarbiu liudininku.

Spalio 18 dieną Charkove įvyko baisi avarija, kurios metu žuvo 5 žmonės, dar 6, įskaitant nėščią moterį, buvo sužeisti.

Ukrainos žiniasklaida skelbia, kad avariją sukėlė 20-metė Ukrainos milijonieriaus įdukra Aliona Zaiceva. Skelbiama, kad mergina nepaisė raudono šviesoforo signalo ir prabangiu automobiliu mirtinai sužalojo šešis žmones.

Jos prabangus „Lexus“ markės automobilis rėžėsi į „VW Touareg“, vertėsi ir taranavo prie pėsčiųjų perėjos ant šaligatvio buvusius žmones.

A. Zaicevos patėvis - Charkovo verslininkas Vasilijus Zaicevas, jos netikras brolis - buvęs Čerskaso apskrities prokuroro pavaduotojas Dmitrijus Zaicevas.

„Lexuso“ vairuotoja sulaikyta, jai buvo pateikti kaltinimai dėl kelių eismo taisyklių nesilaikymo, dėl ko žuvo žmonės. A. Zaicevai gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Kraujyje aptiko opiatų

Remiantis prokuratūros pateikiamais duomenimis, A. Zaicevos šlapime aptikta opiatų, žmogaus organizmą veikiančių panašiai kaip opijus. Šią informaciją teismo posėdžio metu pateikė tyrėjas, atsižvelgdamas į ekspertizės rezultatus.

A. Zaicevos advokatė Julija Kozyr kategoriškai atmetė šiuos kaltinimus. Jos teigimu, A. Zaiceva buvo priversta pakartotinai duoti kraujo ir šlapimo tyrimams tyrėjo kabinete, kai ten buvo 50 nepažįstamų asmenų, skirtingai save vadinančių ir reikalaujančių tai padaryti.

Atsakydamas į tokius advokatės pasisakymus tyrėjas pareiškė, kad kraujas ir šlapimas tyrimams atlikti buvo paimti priklausomybių centro laboratorijoje.

Ekspertizės rezultatai A. Zaicevos gynėjus apstulbino, todėl buvo paprašyta trijų valandų šiam dokumentui išnagrinėti. Kaltintojai paaiškino, kad tyrimų rezultatai tapo žinomi tik dabar, nes narkotinėms medžiagoms nustatyti skirti tyrimai trunka ganėtinai ilgai.

Teisėjo vykdytos apklausos metu A. Zaiceva pareiškė, kad jai taikomas gydymas dėl 2007 m. įvykusios avarijos metu patirtos traumos. Į prokuroro klausimą, ar ji avarijos dieną vartojo kokių nors medikamentų, tragedijos kaltininkė atsakė neigiamai.

Opiatai – tai narkotiniai opiumo alkaloidai. Egzistuoja ir opioidų kategorija – tai preparatai, organizmui darantys į opijaus efektą panašų poveikį. Šios medžiagos taip pat laikomos opiatinių receptorių agonistais.