„Europai ir, visų pirma, Vokietijai reikalingas priešingas rezultatas – žydinti Rusija“, – sakė G. Schroederis. Todėl, pasak jo, sankcijų Rusijai panaikinimas atitiktų ES interesus. G. Schroederis taip pat JAV bandymus „izoliuoti Rusiją“ pavadino beprasmiškomis iš politinio požiūrio taško ir pavojingomis iš ekonominio.

„Kai politiniuose santykiuose atsiranda praraja, neįmanoma nuspėti pasekmių. Panašiose situacijose ekonomikos pasaulis turėtų saugoti dialogą tarp skirtingų pusių, o politikos pasaulis turėtų į tai įsiklausyti“, – pabrėžė jis.

JAV spaudimas siekiant susilpninti Rusijos bendradarbiavimą su europiečiais jaučiamas, pasak G. Schroederio, ir energetikos srityje. „Rosneft“ tarybos pirmininkas pridūrė, kad sutiko užimti šį postą tam, kad „parodytų pasirengimą dialogui“ su Rusija.

Atvirai prorusiškų pažiūrų G. Schroederis pradėjo vadovauti rusų kompanijos „Rosneft“ direktorių tarybai 2017 metų rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)