Atvirame laiške, kuris paskelbtas premjerės feisbuko puslapyje, Th. May patikino 3 mln. Didžiojoje Britanijoje gyvenančių ES piliečių, kad ji sieks užtikrinti, jog sąlygos jiems pasilikti šalyje po „Brexit“ būtų kuo paprastesnės.

„Šiuo metu teisėtai JK gyvenantys ES piliečiai galės pasilikti“, - rašoma laiške. Emigrantai iš ES šalių taip pat galės dalyvauti kuriant skaitmeninę gyventojų registracijos sistemą, pridūrė Th. May.

Šias mintis Th. May išsakė prieš ketvirtadienį Briuselyje prasidėsiantį ir dvi dienas truksiantį viršūnių susitikimą. Manoma, kad jo metu ES šalių lyderiai atmes JK prašymą išplėsti „Brexit“ derybas, į jas įtraukiant diskusijas apie būsimus prekybos santykius.

Laukiama, kad likę 27 Bendrijos lyderiai pareikš, jog apie prekybą bus pradėta diskutuoti tik tuomet, kai pavyks pasiekti „pakankamą pažangą“ svarbiausiais klausimais, tokiais kaip vadinamoji „skyrybų“ sąskaita, JK gyvenančių ES šalių piliečių teisės ir Airijos sausumos siena.

Vietoje to tikimasi, kad vadovai patvirtins tekstą, kuriame teigs, jog derybose padarytą pažangą dar kartą įvertins gruodį.

Th. May dalyvaus ketvirtadienio sesijoje, tačiau į penktadienio sesijos dalyvių sąrašą ji neįtraukta.