Kongresmenė Frederica Wilson sako, kad skaudžių pastabų išgirdo telefonu, kai važiavo viename automobilyje su žuvusio seržanto Davido Johnsono šeima, skelbia BBC.

Pasak F. Wilson, D. Trumpas vėliau pridėjo: „Bet, matyt, vis tiek skaudu“.

Baltųjų rūmų atstovai sako, kad prezidento pokalbiai su tarnyboje žuvusių amerikiečių artimaisiais yra privatūs.

25 metų seržantas D. Johnsonas buvo vienas iš keturių JAV karių, žuvusių spalio 4 dieną, teritorijoje, kur aktyviai veikia islamistų maištininkai, įskaitant ir „al-Qaeda“. Žuvusio kario našlė Myeshia šiuo metu laukiasi trečiosios atžalos.

Per interviu CNN politikė F. Wilson pareiškė, kad D. Trumpas našlei paskambino prieš pat žuvusiojo palaikus parskraidinant į Majamį.

„Iš esmės jis tesugebėjo pasakyti: „Ką gi, manau, kad jis žinojo, kam ryžtasi, bet, matyt, vis tiek skaudu“.

Demokratų partijos atstovė Kongrese sakė, kad dalį pokalbio girdėjo per įjungtą telefono garsiakalbį.

Per interviu WPLG žurnalistams politikė F. Wilson pridūrė: „Taip, jis taip ir pasakė. Manau, kad tokius dalykus galima sakyti paprastame pokalbyje, tačiau tikrai ne gedinčiai našlei. Visi žino, kad, einant į karą, yra didelė tikimybė iš jo negrįžti. Bet tokių dalykų gedinčiai našlei niekas nesako. Tai labai nejautru“.

D. Trumpo žodžių kontekstas nežinomas. Politikė teigia, kad klausė našlės, kaip vyko pokalbis, bet ji pareiškė neprisimenanti.

„Ji tiesiog verkė. Negalėjo pratarti nė žodžio. Vienintelis dalykas, ką prisiminė, kad padėkojo ir atsisveikino“, – sako kongresmenė.

Prezidento žodžiai sulaukė aršios kritikos socialinėje žiniasklaidoje. F. Wilson socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad D. Trumpas „neturi nei empatijos, nei tinkamo charakterio, nei orumo būti Amerikos prezidentu“.

Baltieji rūmai kol kas šių pareiškimų nekomentavo.

Vėliau tviteryje D. Trumpas pareiškė, kad kongresmenė sufabrikavo jo žodžius. Jis tikina turintis įrodymų.

„Liūdna!“ – tviterio žinutę baigė JAV prezidentas.

D. Trumpas buvo kritikuojamas, kad iškart nesusisiekė su keturių Nigeryje žuvusių karių giminaičiais. Pirmadienį D. Trumpas sakė parašęs laiškus, kurie dar nėra išsiųsti. Jo padėjėjai nurodė, kad dar laukia papildomos informacijos.