Sąrašo viršūnėje 24 metus iš eilės puikuojasi Billas Gatesas, vienas iš „Microsoft“ steigėjų, kurio turto grynoji vertė siekia 89 mlrd. JAV dolerių.

Antroje vietoje yra „Amazon“ steigėjas Jeffas Bezosas, kurio turto grynoji vertė sudaro 81,5 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau D. Trumpas – pirmasis JAV prezidentas, į valdžią atėjęs vien iš privačiojo sektoriaus – šių metų sąraše užima 248 vietą, kurią pasidalijo su 27 metų amžiaus Evanu Spiegeliu, „Snap“ generaliniu direktoriumi ir vienu iš šios įmonės steigėjų, kuris yra jauniausias į sąrašą patekęs asmuo.

Kaip paaiškino „Forbes“, D. Trumpo turto vertė sumažėjo dėl silpstančios Niujorko mažmeninei prekybai ir biurams skirto nekilnojamojo turto rinkos. Taip pat buvo gauta nauja informacija apie jo turtą. 2016 metais Manhatano magnatas milijardierių sąraše užėmė 156 vietą.

Pasak „Forbes“, bendra į 36-ąjį kasmet sudaromą 400 turtingiausių amerikiečių sąrašą patekusių turtuolių turto grynoji vertė sudaro rekordinius 2,7 trln. JAV dolerių ir yra 0,3 trln. JAV dolerių didesnė negu 2016 metais.

Šių metų sąraše yra 22 naujokai, įskaitant Reedą Hastingsą, „Netflix“ vadovą ir vieną iš steigėjų. Palyginti su 2016 metais, iš sąrašo iškrito 26 asmenys, įskaitant JAV prekybos sekretorių Wilburą Rossą.

Į sąrašą pateko tik 50 moterų. Turtingiausia iš jų yra Alice Walton, „Wal-Mart“ steigėjo Samo Waltono dukra, užėmusi 13 vietą.

Labiausiai – 15,5 mlrd. JAV dolerių, iki 71 mlrd. JAV dolerių – per metus padidėjo „Facebook“ steigėjo Marko Zuckerbergo turto grynoji vertė, tad jis sąraše ir vėl užėmė ketvirtą vietą.

Visas sąrašas skelbiamas svetainėje www.forbes.com/forbes-400/