Kim In Ryong Jungtinių Tautų Generalinės asamblėjos nusiginklavimo komitetui pareiškė, kad Šiaurės Korėja – vienintelė valstybė, kuriai Jungtinės Valstijos nuo XX amžiaus 8-ojo dešimtmečio „kelia tokį didelį ir tiesioginį branduolinį pavojų“. Jis teigia, kad Pchenjanas turi teisę turėti branduolinį ginklą savigynai.

Jis atkreipia dėmesį į kiekvienais metais rengiamas didelio masto karines pratybas, keliančias grėsmę Šiaurės Korėjai, ir tai, ką įvardija kaip „slaptą amerikiečių planą, kurio pagrindinis tikslas – nuversti mūsų valdantįjį režimą“.

Šiais metais, kaip teigia Kim In Ryong, Šiaurės Korėja „baigė telkti savo branduolines pajėgas ir tapo pilnaverte branduoline valstybe, turinčią įvairaus nuotolių raketų, galinčių nešti ir atominę bombą“.

„Jeigu JAV drįs veržtis į mūsų šventą šalį, neišvengs mūsų keršto, nes mūsų raketos lengvai pasieks Jungtinių Valstijų teritoriją“, – perspėjo ambasadoriaus pavaduotojas.

Šiaurės Korėjos diplomatas šalies branduolinį ir raketų arsenalą įvardija kaip „vertingą“ strateginį turtą, kuriam neprilygsta niekas, o apie jo atsisakymą nėra nė kalbos.

„Dėl mūsų turimų branduolinių ginklų ir balistinių raketų derybų nebus jokiomis aplinkybėmis tol, kol Jungtinės Valstijos neatsisakys savo priešiškos politikos ir nebekels branduolinės grėsmės“, – pareiškė diplomatas.

Jungtinių Tautų Generalinės asamblėjos nusiginklavimo komitetui jis pareiškė, kad Šiaurės Korėja viliasi, kad vieną dieną pasaulyje nebeliks branduolinių ginklų, tačiau kol kas situacija tam nepalanki.
Jis tvirtina, kad visos branduolinės valstybės tik spartina savo ginkluotės modernizavimą „ir kurto šaltojo karo laikus primenančias ginklavimosi varžybas“.

Kim In Ryong akcentuoja, kad branduolinį ginklą turinčios valstybės, tarp kurių ir JAV, boikotuoja derybas dėl Branduolinių ginklų draudimo sutarties, kurią liepą Jungtinėse Tautose pasirašė 122 šalys.

„Šiaurės Korėja pasisako už branduolinių ginklų atsisakymą ir pastangas išvalyti pasaulį nuo branduolinės ginkluotės“, – tvirtina jis. Kadangi Jungtinės Valstijos sutarčiai nepritaria ir „nuolat grasina bei šantažuoja Pchenjaną savo turima branduoline ginkluote... Šiaurės Korėja taip pat negali jai pritarti“.