Šie rinkimai buvo pirmasis rimtas populiarumo išbandymas birželį darbą pradėjusiai ministro pirmininko Zorano Zajevo vyriausybei.


Makedonijos socialdemokratų sąjunga (SDSM) triumfavo 37-iose iš 81-os savivaldybės, įskaitant sostinę Skopję, nurodė Rinkimų komisija.


Pagrindinė opozicinė dešiniojo sparno partija – Makedonijos vidaus revoliucinė organizacija-Demokratinė partija už Makedonijos nacionalinę vienybę (VMRO-DPMNE ) – sekmadienio rinkimuose pergalę iškovojo tik trijose savivaldybėse. Ši ekspremjero Nikolos Grujevskio partija iki rinkimų vadovavo 56 savivaldybėms.


Apie pergalę pirmadienį anksti ryte paskelbęs Z. Zajevas sakė, jog ji žymi „nacionalizmo“, lydėjusio jo pirmtako N.Grujevskio dešimtmetį trukusį vadovavimą, pabaigą.


„Laisvai savo valią pareiškę žmonės pasiuntė žinią, jog remia naujosios vyriausybės politiką, nukreiptą į visuomenę, kurioje svarbus kiekvienas jos narys, taip pat į ekonomikos augimą ir vystymą“, – sakė premjeras savo šalininkams.


Z. Zajevas prie vyriausybės vairo birželio 1 dieną stojo po pirmalaikių rinkimų, surengtų po dvejus metus trukusios gilios politinės krizės.