Kenerio policijos departamento atstovas seržantas Brianas McGregoras sekmadienio pavakarę sakė, kad į nelaimės vietą siunčiami gelbėtojų laivai. Kaip rašo dienraštis „The Times-Picayune“, gelbėjimo operacijoje taip pat dalyvauja Džefersono apygardos šerifo biuro pareigūnai,

Pasak B.McGregoro, esama „daug sužeistųjų“, daugelio jų būklė sunki. Iki šiol patvirtinta informacija apie septynis nukentėjusius asmenis, bet jų skaičius tikriausiai didės.

Penki kritiškai sužeisti darbininkai, patyrę „sprogimams būdingų traumų ir nudegimų“, buvo nuvežti į universitetinę ligoninę, sakė greitosios pagalbos tarnybos direktorius Mike'as Guillot (Maikas Gijo). Paieškų ir gelbėjimo operacija užsitęsė iki nakties, bet pranešimų apie žuvusius žmones kol kas nebuvo.

Skambutis, informuojantis apie sprogimą Gelbėjimo operacijų centre buvo priimtas apie 19 val. 15 min. vietos (pirmadienį 3 val. 15 min. Lietuvos) laiku, sakoma Džefersono apygardos administracijos Antwano Hariso pranešime. Įvykio liudininkai pasakojo sekmadienio vakarą virš Pončartraino ežero matę kylančias liepsnas ir dūmus.

„Keli žmonės buvo išgelbėti platformoje siaučiant gaisrui“, – sakė A.Harrisas.

„Įvykio vietoje esantys pareigūnai praneša, kad ant naftos platformos paviršiaus užsiliepsnojo cheminiai valikliai“, – sakoma Kenerio miesto administracijos „Facebool“ pranešime.

Platformos savininkė yra bendrovė „Clovelly Oil Co.“, nurodė šios įmonės teisininkas Tayloras Dardenas.

Ugniagesių tarnybos vadas Davidas Tibbetsas nurodė, kad jo departamentas šiuo metu siekia sustabdyti naftos nuotėkį ir, prireikus, leisti jai saugiai išdegti.

Pareigūnai pripažino, kad nafta gali užteršti šią pajūrio estuariją, bet Džefersono apygardos geriamojo vandens ištekliams pavojus negresia, nes regione vanduo imamas iš Misisipės upės.

32 metų Andrew Love'as pasakojo „The Times-Picayune“, kad sprogimas smarkiai sudrebino jo namą, esantį maždaug už 10 kvartalų nuo platformos.

„Mano namas iš tikrųjų sudrebėjo, – sakė jis. – Iš pradžių pamaniau, kad tai kokia nors smūginė garso banga. Nenutuokiau, kas dedasi.“

Laikraščio pranešime sakoma, kad liepsnos matėsi iš toli, o apylinkėse pasklido aštrus svylančios gumos kvapas.

Pončartreino ežeras yra į šiaurę nuo Naujojo Orleano.