Avarija ištiko orlaivį, gabenusį krovinį, skirtą Prancūzijos pajėgoms, dalyvaujančiose kovos su džihadistais operacijoje šioje šalyje, nurodė kariškiai.

Lėktuvas „Antonov“, vos pakilęs iš Abidžano tarptautinio oro uosto, nukrito ir sudužo seklioje vietoje šalia vandenyno kranto. Per katastrofą žuvo keturi įgulos nariai moldavai, o dar šeši žmonės, tarp kurių esama Prancūzijos piliečių, buvo sužeisti, vietos televizijai sakė ugniagesių pulkininkas Issa Sakho (Isa Sachas).

Vienas šaltinis prancūzų kariuomenėje sakė, kad orlaivis gabeno krovinį, skirtą Prancūzijos pajėgoms, dalyvaujančioms kovos su džihadistais operacijoje „Barkhane“ („Barchanas“).

Šioje misijoje dalyvauja 4 000 prancūzų karių, padedančių neramioms Sachelio regiono šalims kovoti su džihadistais, surengusiais virtinę kruvinų sprogdinimų, šaudynių ir pagrobimų.

Prancūzų karinė bazė Abidžane teikia logistikos pagalbą operacijai, kurios štabas įsikūręs Čado sostinėje Ndžamenoje.

„Šešis sužeistuosius išvežėme gydyti į Port Bujė stovyklą Abidžane“, – naujienų agentūra AP sakė prancūzų kontingento Dramblio Kaulo Krante atstovas leitenantas Villainas (Vijenas).

19-metis studentas Ange Koutaye Ismaelis (Anžė Kutajė Ismaelis) sakė AP matęs, kai iš sudužusio lėktuvo buvo ištraukti keturi lavonai. Pusiau perlūžęs orlaivis riogsojo sekliame vandenyne prie kranto.

A. K. Ismaelis sakė, kad būdamas namuose šeštadienio rytą pastebėjo virš jo rajono žemai praskrendantį lėktuvą. Išgirdęs smūgio garsą, jis nubėgo į paplūdimį nufilmuoti avarijos.

Pasak studento, avariją galėjo nulemti audringi orai.

„Vakar pūtė smarkus vėjas, ir mačiau, kaip lėktuvams, regis, buvo sunku pakilti“, – aiškino jis.

Po nelaimės paplūdimyje susirinko šimtai smalsuolių; į įvykio vietą nuskubėjo gelbėtojai.