Teismas nusprendė, kad Dieteris Degowski, kuris už grotų praleido beveik 30 metų, savo bausmę jau atliko, skelbia dw.com.

Regioninis Arnsbergo teismas antradienį išplatino pareiškimą, kuriame teigia esąs pasirengęs paleisti į laisvę D. Degowski.

Toks sprendimas priimtas patenkinus jo malonės prašymą. Ekspertai, atlikę vertinimą, nusprendė, kad kalinamasis gali grįžti į visuomenę.

Šio 1988 metais įvykdyto nusikaltimo aukomis tapo trys žmonės – du paaugliai įkaitai ir policijos pareigūnas. D. Degowski ir jo bendrininkas Hansas Jurgenas Rosneris po nesėkmingo banko apiplėšimo bandė bėgti. Pakeliui jie užgrobė autobusą ir kelis automobilius su žmonėmis.

Nusikaltėlių gaudynės iš viso truko 54 valandas ir nusitęsė iš Vokietijos Gladbeko miesto iki Bremeno, o galiausiai pasiekė ir Nyderlandus. Netrukus specialiosios policijos pajėgos juos autobane prie Bonos sulaikė.

Viena iš įkaičių, aštuoniolikmetė Silke Bischoff, buvo nušauta bandant nusikaltėlius sulaikyti. Penkiolikmetis paauglys buvo nušautas Bremene užgrobtame autobuse.

Bėglių bendravimas su žiniasklaida gaudynių metu, įskaitant interviu žurnalistams Kelne pro automobilio langą, kai D. Degowski laikė pistoletą prie merginos gerklės, sulaukė didžiulio pasipiktino dėl žiniasklaidos etikos ir policijos taikomų metodų.

Teismas 1991 metais D. Degowski nuteisė mažiausiai 24 metams už grotų, bausmę atliekant ypatingo saugumo kalėjime Verlo mieste.

J. Rosneris vis dar kali.