„Jie ilgiau nebegali apsimetinėti, kad turės visus narystės Europos Sąjungoje privalumus nebebūdami Bendrijos nariais“, – pareiškė jis Tarptautinio valiutos fondo ir Pasaulio banko viršūnių susitikimų kuluaruose.

Šis Prancūzijos finansų ministro pareiškimas pasirodė Briuselyje pasibaigus penktam Bendrijos ir Londono atstovų derybų raundui dėl Britanijos išstojimo iš ES.

Tuo tarpu ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas ketvirtadienį pareiškė, kad per šį derybų ratą buvo padaryta nedaug pažangos.

Pasak Michelio Barnier, nepaisant „konstruktyvios dvasios“, pademonstruotos per šios savaitės derybas Briuselyje, „nepadarėme jokių didelių žingsnių į priekį“.

M.Barnier sakė negalėsiantis kitą savaitę susitinkantiems ES lyderiams pasakyti, kad buvo padaryta „pakankama pažanga“, ir rekomenduoti išplėsti derybas apimant būsimus ES ir Didžiosios Britanijos santykius.

ES lyderiai per spalio 19–20 dienomis vyksiantį viršūnių susitikimą turi nuspręsti, ar derybose dėl Britanijos išstojimo iš Bendrijos sąlygų padaryta „pakankama pažanga“, kad būtų galima pradėti diskusijas dėl būsimų santykių, įskaitant susitarimą dėl prekybos.