„Be jūsų jis nebūtų tapęs tuo, kuo yra?“ - pasiteiravo CBS korespondentas Jimas Axelrodas.

„Taip, tikrai“, – atsakė Ivana.

I. Trump – pirmoji JAV prezidento D. Trumpo žmona, jo trijų vyriausiųjų vaikų motina ir naujos knygos, kurią išleido CBS padalinys „Simon and Schuster“, autorė.

Po visų šių metų Ivana Trump, vilkinti leopardo kailio raštų paltu ir vedžiojanti savo Jorkšyro terjerą prašmatniame Niujorko Ist Saido rajone, vis dar atspindi turtuolių gyvenimo būdą, rašo cbsnews.com.

Tačiau 68 metų sulaukusi Ivana sako, kad prabėgus daugiau kaip ketvirčiui amžiaus nuo tada, kai žlugo jos santuoka su D. Trumpu, ji nieko nesiilgi.

J. Axelrodas paklausė: „Ar ilgitės senojo gyvenimo? Gyvenimo su D. Trumpu?“.

„Ne. Nepasiilgstu, – atsakė ji. – Iš tikrųjų niekas nepasikeitė. Turiu čia gražius namus. Turiu gerą butą Majamyje. Taip pat turiu 300 metų senumo žvejų namukus San Tropezo uoste. Ko dar man reikia?“.

Tačiau būdama patenkinta viskuo, ką turi, ji nori aiškiai pasakyti vieną dalyką – be jos jis nebūtų tapęs tuo, kuo yra.

Tai ypač pasakytina apie jų vaikus. Jos teigimu, ji parašė naują knygą „Raising Trump“, per prezidento rinkimų kampaniją stebėdama savo tris vaikus (Donaldą jaunesnįjį, Ivanką ir Ericą).

„Aš labai, labai jais didžiavausi, nes jie aiškiai reiškia savo mintis ir yra protingi“, - tvirtino ji.

Paklausta, kas augino judviejų vaikus, jis nedvejodama sakė: „Aš juos auginau“.

Knygoje „Raising Trump“ yra daug istorijų, kurios bus pažįstamos daugeliui tėvų, pavyzdžiui, kaip 14 metų Ivanka grįžo namo su mėlynai nudažytais plaukais.

„Aš pašiurpau“, - sakė Ivana.

Tačiau kai kurios istorijos daugeliui tėvų bus svetimos. „Aš skridau pirmąja klase, o vaikai sėdėjo ekonominėje“, - prisiminė ji.

„Ar jie taip mokinosi gyvenimo pamokų?“.

Donaldas Trumpas, Ivana Trump

„Na, manau, kad taip. Ivanka vieną dieną panoro skristi prabangiau. Pasakiau jai: „Kai galėsi sau tai leisti, skrisi aukštesne klase. Aš skrendu pirmąja klase. Aš galiu sau tai leisti. Tu skrendi ekonomine“.

Prabėgo jau 41 netai nuo tada, kai modelis iš dabartinės Čekijos respublikos viename Niujorko naktiniame klube pajuto jos gyvenimą pakeitusį patapšnojimą per petį.

„Taigi atsisukau ir pamačiau šviesiaplaukį vaikiną mėlynomis akimis. Jis pasakė: „Aš atsiprašau. Aš taip atsiprašau. Mano vardas yra Donaldas Trumpas. Aš matau merginas, jūs ieškote staliuko“.

„Tuomet atsisukau į savo draugę ir jai tariau: „Turiu vieną gerą naujieną ir vieną blogą naujieną“. „Kokia yra gera naujiena?“. „Mes tikrai greitai gausime staliuką“. „O kokia blogoji naujiena?“. „Šis tipas už manęs sėdės su mumis!“.

Po aštuonių mėnesių, 1977 metais, jie susituokė.

Tačiau J. Axelrodas priminė Ivanai ir ne itin malonius žodžius.

Koresponentas parodė moteriai beveik 30 metų senumo ištrauką iš „Oprah“ laidos.

D. Trumpas tuomet sakė: „Tarp mūsų galėtų kilti pasaulio rekordus gerinančių konfliktų, bet iš tikrųjų jų nebūna. Tarp mūsų nekyla daug nesutarimų, nes galiausiai Ivana pasielgia būtent taip, kaip pasakau jai elgtis“.

J. Axelrodas teigė: „Jūs vis dar juokiatės. Tačiau jūs girdite publikos reakciją – nuvilnijo daug nusivylimo atodūsių“.

„Na, žinote, man tai nerūpi“, - atsakė Ivana.

„Ar jums neatrodė, kad toks elgesys yra nepagarbus?“ – paklausė J. Axelrodas.

„Galbūt. Žinote, manęs tai nejaudino“, – atsakė moteris.

Jų santuoka žlugo 10-ojo dešimtmečo pradžioje, kai D. Trumpas užmezgė romaną su Marla Maples.

Dėl šio romano Ivanos ir D. Trumpo santuoka baigėsi bjauriomis skyrybomis, kurias tris mėnesius lydėjo žeminantys Niujorko bulvarinių leidinių viršeliai.

Apie Marlą Ivana sakė: „Aš nekalbu apie ją. Ji yra šou mergina. Ji nieko nepasiekė savo gyvenime“.

Šiandien ji net nemini Maples vardo.

„Knygoje kaltė verčiama jai“, - pastebėjo J. Axelrodas.

„Na, ji flirtavo, - sakė Ivana. – Manau, kad ji flirtavo ir išlipo iš balos sausa“.

„Ar jūs kaltinate jį, kai dabar apie tai mąstote?“.

„Nesu tikra, nes Donaldas kiekvieną naktį į kišenę įsidėdavo po 1 tūkst. vizitinių kortelių. Jis galėjo išsirinkti bet kurią merginą, kurios tik būtų užsimanęs“, – sakė I. Trump.

Nors skyrybų sąlygos buvo slepiamos, akivaizdu, kad I. Trump pasitraukė gavusi pakankamai turto, kad jos skausmas sušvelnėtų. Tačiau nors ji niekada neatleis antrajai D. Trumpo žmonai, ji neturi jokių priekaištų trečiajai JAV prezidento sutuoktinei.

Ji teigė, kad gerai sutaria su Melania Trump. O koks tarp jų skirtumas? „Pirmoji yra niekas. O kita yra pirmoji ponia“.

Paklausta, ar JAV prezidentas vis dar yra jos gyvenime, Ivana atsakė: „Taip. Yra. Mes abudu pasikalbame“.

Donaldas Trumpas, Ivana Trump

Kaip dažnai? „Na, galbūt kartą per savaitę. Jis vis dar klausia patarimų, taip“.

„Dėl ko jis prašo jūsų patarti?“ - pasiteiravo J. Axelrodas.

„Jis manę klausia: „Rašyti ar nerašyti tai tviteryje?“. Atsakau: „Manau, kad turėtum parašyti. Tai naujas būdas, nauja technologija. Jeigu nori, kad tavo žodžiai pasklistų teisingai, nesakant to „The New York Times“, kuris iškraipo kiekvieną tavo žodį, būtent taip gali paskleisti savo žinią“.

„Ivana, tačiau tiek daug žmonių – demokratai, respublikonai, sąjungininkai ir kritikai – ragino: „Pone prezidente, liaukitės rašęs tviterio žinutes“.

„Na, tai tviterį mėgstantis prezidentas, - atsakė Ivana. – Tai naujas jo būdas, kaip paskleisti žinią. Ir jis yra teisus“.

Kai J. Axelrodas pažymėjo, kad sėkmingai dirbantis prezidentas už savo nugaros privalo turėti jį palaikančių žmonių, Ivana pareiškė: „Jis turi žmonių“.

„Kaip manote, ar jis nerimauja dėl apklausų rezultatų, rodančių, kad daugiau žmonių jam nepritaria, negu pritaria?“.

„Tikrai nežinau ir man tai netgi nerūpi“.

Po skyrybų ji pradėjo prekiauti keliomis Ivanos vardu pavadintų produktų linijomis ir knygomis.

Po D. Trumpo ji dar du kartus ištekėjo ir išsiskyrė ir neslepia, kad vis dar nedaro gėdos kompanijoms.

Apie kalbas, jog mėgsta jaunesnių vyrų energiją, ji atsakė: „Taip, taip, verčiau būsiu auklė, negu slaugė! – juokėsi ji. – Man nereikia jaudintis dėl skaudančio kelio, skaudančios nugaros, „Viagros“ ir panašių dalykų“.

„Man ką tik pasiūlė tapti Amerikos ambasadore Čekijoje. Taip sakė Donaldas. Jis teigė: „Ivana, jeigu tu nori, aš duosiu tau šį postą“. Tačiau man patinka mano laisvė. Kodėl turėčiau eiti ir žiemą atsisveikinti su Majamiu, vasarą atsisveikinti su San Tropezu, o pavasarį bei rudenį atsisveikinti su Niujorku? Mano gyvenimas yra tobulas“, - sakė ji.