Pateikta informacija, kad buvusio Rusijos Dūmos deputato D. Voronenkovo nužudymo užsakovas – Federalinės saugumo tarnybos (FST) kontroliuojamas nusikalstamo pasaulio autoritetas Vladimiras Tiurinas, buvęs D. Voronenkovo žmonos Marijos Maksakovos gyvenimo draugas.

„Remiantis Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiosios žvalgybos valdybos pateikiama informacija, kurią patvirtino prokuratūra, faktiniu nužudymo užsakovu pripažintas FST kontroliuojamas nusikalstamo pasaulio autoritetas Rusijos pilietis Tiurinas Vladimiras Anatoljevičius.“ – pareiškė jis.

Remiantis Ukrainos prokuratūros pateikiamais duomenimis, D. Voronenkovas nužudytas dėl duotų parodymų apie Ukrainos teritorijoje esančius Rusijos karius ir liudijimų tiriant bylą dėl Ukrainos buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus tėvynės išdavystės. Prokuroro teigimu, D. Voronenkovo pašalinimo planas rengtas FST vadovybės, kartu su Rusijos nusikalstamo pasaulio vadeivomis.

Kaip teigė J. Lucenka, V. Tiurinas turėjo ir asmeninio pobūdžio motyvų. Maža to, jis sutiko įvykdyti nužudymą mainais į Rusijos specialiųjų tarnybų preferencijas dėl nusikalstamų grupuočių kontrolės įgyvendinimo Rusijos ir NVS šalių teritorijoje.

„Užsakovas turėjo asmeninių motyvų žmogžudystei: prieš 8 metus jis gyveno su M. Maksakova, kuri nužudymo metu buvo ištekėjusi su D. Voronenkovo“, - patikslino J. Lucenka.

Buvęs Rusijos Dūmos deputatas D. Voronenkovas Kijevo centre nužudytas kovo 23 d. Žudiką sužeidė aukos apsauginis, o pats D. Voronenkovas ligoninėje mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)