Incidentas įvyko šalies rytinėje pakrantėje vykusiame muzikos festivalyje „Mushroom Valley“; ta moteris „per krūmynus atklydo į kitą stovyklavietę“, sakoma Vidurio Kvynslando sraigtasparnių pagalbos tarnybos pranešime.

„21 metų moteris, triskart nugriuvusi į laužą, smarkiai apdegė kojas, liemenį ir dilbius“, – teigiama jame. Nelaimė įvyko šį savaitgalį netoli Jalboru miestelio.

„Ji taip pat smarkiai susibraižė rankas ir kojas dygliuota viela“, – nurodė pareigūnai.

Tą moterį, kurios tapatybė neįvardijama, į festivalį parvedė stovyklavietėje buvę žmonės. „40 proc. kūno nudegusi“ mergina sraigtasparniu buvo nugabenta į artimiausią ligoninę, pranešė gelbėtojai.

Vietos laikraštis „Mackay Daily Mercury“ pranešė, kad nukentėjusioji buvo apsvaigusi nuo haliucinogeninių narkotikų.

Minėto festivalio organizatoriai nurodė, kad tris dienas trukusiame renginyje dalyvavo apie 1 500 žmonių, bet daugiau jokių rimtesnių incidentų neįvyko.

„Festivalio dalyvių saugumas visuomet yra mūsų svarbiausias prioritetas; dedame visas pastangas, kad sukurtume saugią vietą sambūriui – taigi, apgailestaujame, kad įvyko toks incidentas“, – sakoma organizatorių pranešime.

Festivalio puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ sakoma, kad renginyje netoleruojami „jokie narkotikai“, o jo dalyviams siūloma prieš vykstant namo pasitikrinti blaivumą ir atlikti narkotikų testą.

Praėjusį mėnesį Jungtinėse Valstijose, Nevadoje, kasmetiniame festivalyje „Burning Man“ žuvo vienas vyras, prasiveržęs per saugumo aptvarą ir puolęs į degantį laužą.