Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog per gaisrą nukentėjo du žmonės, iš jų vienas paguldytas į Sklifosovskio ligoninę. Hospitalizuotojo būklė vertinama kaip vidutiniškai sunki. Antrajam nukentėjusiajam skirtas ambulatorinis gydymas.

Ypatingųjų situacijų ministerija skelbia, kad gaisras pasklido visame pastate, liepsnos apėmė 55 tūkst. kvadratinių metrų plotą, įgriuvo dalis stogo, viena po kitos griūna pastato konstrukcijos.

Degantis prekybos centras yra šalies Maskvos išorinio aplinkelio, o juodų dūmų stulpas matomas net iš miesto centro.

Ypatingųjų situacijų ministerija pažymi, jog leistinos normos viršijančios kenksmingų medžiagų koncentracijos ore virš Maskvos kol kas neužfiksuota. Oras dėl šio gaisro tiriamas nuolat. Gaisrą gesina maždaug šimtas ugniagesiu, į pagalbą pasitelkti du „Ka-32“ sraigtasparniai. Gaisrą pavyko lokalizuoti.

„Pavyko užkirsti kelią liepsnoms persimesti į gretimus pastatus. Gaisras lokalizuotas ir padalintas į kelis židinius. Kita vertus, tebedega visas pastato vidus, tačiau ugnis į išorę neprasiskverbia. Grėsmės gretimai esantiems gyvenamiesiems namams ir socialiai svarbiems pasatams nebėra. Gaisrą tikimasi užgesinti 2-3 valandą nakties“, – pabrėžė ministerijos atstovas.