Šiaurės Korėjos vadovo sesuo Kim Yo-Jong tapo papildoma įtakingojo partijos politinio biuro, kuriam pirmininkauja jos brolis, nare, pranešė oficialiai naujienų agentūra KCNA.

Apie vadovo sesers ir dešimčių kitų pareigūnų paaukštinimą Kim Jong Unas pranešė per šeštadienį įvykusį partijos susirinkimą.

Toks pranešimas išplatintas, augant pasaulinei įtampai dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ir kitokių raketų bandymų. Įtampą šeštadienį dar labiau padidino Kim Jong Uno apsikeitimai grasinimais su Jungtinių Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu, kuris šeštadienį tviteryje parašė, kad izoliuotą branduolinę Šiaurės Korėją „pažabos tik vienas dalykas“.

Maždaug trisdešimties metų Kim Jong Uno sesuo dažnai lydi savo brolį ir, kaip skelbiama, prisideda prie partijos propagandos skleidimo. Abu jie yra velionio Kim Jong Ilo ir jo trečiosios žmonos, buvusios šokėjos Ko Yong-Hui vaikai.

Nuo Kom Jong Uno atėjimo į valdžią Šiaurės Korėjoje atlikti keturis iš šešių branduolinių bandymų. Naujausias jų buvo rugsėjį. Vadovaujant dabartiniam lyderiui, Šiaurės Korėjos branduoliniai pajėgumai gerokai išaugo, nepaisant vis griežtėjančių Jungtinių Tautų sankcijų.

Per šeštadieninį partijos susirinkimą Šiaurės Korėjos lyderis pripažino, kad šalis susiduria su „sunkumais“ ir kad padėtis yra „sunki“, tačiau pabrėžė, kad šalies ekonomika šiais metais augo, nepaisant griežtėjančių sankcijų.

Šiaurės Korėjos turimus atominė ginklą Kim Jong Unas pavadino „brangiu kardu“, kuris saugo nuo agresorių.

„Šiaurės Korėjos turimas branduolinis ginklas yra brangus jos žmonių kruvinos kovos vaisius, ginant šalies likimą ir suverenitetą nuo nuolat pasikartojančių JAV imperialistų branduolinių grasinimų“, – cituojamas Šiaurės Korėjos lyderis.