„Aš neatmetu nieko“, – interviu sekmadienį išeinančiam laikraščiui „El Pais“ atsakė jis, paklaustas apie galimas konstitucines priemones katalonams sutramdyti.

„Privalau veikti tinkamu metu... Norėčiau, kad grasinimo skelbti nepriklausomybę būtų kuo greičiau atsisakyta“, – sakė M. Rajoy'us per pirmąjį savo interviu laikraščiui po spalio 1-ąją surengto, Ispanijos valdžios neteisėtu laikomo referendumo Katalonijoje.

„Idealiai būtų, jeigu nereikėtų imtis drastiškų priemonių“, – pridūrė jis.

Po referendumo, kurio dalyviai didžiąja dauguma balsavo už nepriklausomybę, Katalonijos lyderis Carlesas Puigdemont'as pagrasino paskelbti nepriklausomybę „artimiausiomis dienomis“.

Tuo tarpu M. Rajoy'us interviu „El Pais“ sakė, kad „vis dar yra laiko“ grįžti atgal ir išvengti griežto centrinės valdžios Madride atsako.

Premjeras pakartojo atsisakąs „diskutuoti šalies vienybės“ klausimu, pabrėždamas , kad bet kuriuo atveju „mes nesikalbėsime, kai grasinama“.

Apie plačiai kritikuotą policijos smurtą per referendumą M.Rajoy pripažino, kad „buvo padaryta klaidų“, bet esminę klaidą padarė priešingoji pusė, sukėlusi pavojų „valstybiniam suverenumui“.