Skelbiama, kad lėktuvo nusileidimo būta gana sklandaus, tačiau tarsi žaislinį jį vėjas ėmė į šalis nešioti palietus nusileidimo taką, skelbia „The Daily Mail“.

Lėktuvo patirtus iššūkius nufilmavo lėktuvų stebėtojas Martinas Bogdanas ir paskelbė savo kanale platformoje „YouTube“.

Vaizdo įraše matoma, kaip lėktuvui niekaip nepavyksta nusileidimo taku važiuoti tiesiai, nes smarkūs vėjo gūsiai jį nešioja į šalis. Pilotų pastangos išlyginti orlaivio trajektoriją atrodo bevaisės. Galiausiai jiems pavyksta.

Pastarosiomis savaitėmis Šiaurės Vokietiją talžo uraganiniai vėjai, keliantys pavojų ne tik žmonių nuosavybei, bet ir gyvybei.

Stichija daugiausia bėdų pridarė šiaurrytinėje šalies dalyje. Iki penktadienio ryto, remiantis „The Local“ duomenimis, tarp Berlyno, Hanoverio, Hamburgo ir Kylio nevažiavo traukiniai.

Nors Diuseldorfui ir pavyko išvengti didžiausio audros šėlsmo, ketvirtadienį, kai buvo nufilmuotas šis sudėtingas lėktuvo nusileidimas, vėjo gūsiai buvo itin galingi.

„Per pastaruosius kelerius metus keliuose Europos oro uostuose nufilmavau kelis tūkstančių lėktuvų nusileidimų pučiant šoniniam vėjui, tačiau šio „Airbus A380“ nusileidimas buvo ekstremaliai sunkus ir tikrai neeilinis.

Iš pradžių viskas atrodė tarsi pagal planą, tačiau, lėktuvui pasiekus nusileidimo taką, prasidėjo linksmybės. Nesu matęs nieko panašaus. Matoma, kaip pilotai stengiasi lėktuvo trajektoriją ištiesinti, laimei, galiausiai jiems pavyksta. Šis vaizdo įrašas parodo, kaip profesionaliai dirba pilotai. Net ir tokiomis ekstremaliomis sąlygomis jiems pavyko. Puikus darbas“, – parašė M. Bogdanas.

Štai kaip situaciją pakomentavo „Emirates“ atstovas: „Skrydžių bendrovės „Emirates“ lėktuvas, kurio skrydžio numeris EK 55, pučiant stipriam šoniniam vėjui, saugiai nusileido Diuseldorfo oro uoste. Nei įgulai, nei keleiviams pavojaus nebuvo“.