Ugniagesių gelbėtojų tarnybos atstovė Inta Palkavniecė sakė BNS, kad pranešimas apie sprogimą sodų kooperatyve „VEF Bikernieki“ buvo gautas 20 val. 32 min. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Po sprogimo namas įgriuvo ir užsiliepsnojo. Ardydami griuvėsius ugniagesiai rado penkių aukų kūnus.

Gelbėtojai toliau dirba įvykio vietoje ir tikrina, ar po griuvėsiais neliko daugiau žmonių.

Nelaimės priežastys tiriamos; į tyrimą taip pat įtraukti Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų specialistai.

Žuvo garsus pirotechnikas

Latvijos Saulkrastų savivaldybės sodų bendrijoje ketvirtadienį gyvenamajame name nugriaudėjęs sprogimas nusinešė šalyje garsaus pirotechnikos specialisto Ilmaro Abolinio gyvybę.

I.Abolinis dirbo pirotechnikos įmonėje „Svētku aģentūra“, kuri jau daugiau nei du dešimtmečius dirba šioje srityje ir organizuoja didžiulius fejerverkų šou.

Be kita ko, ji organizavo fejerverkus Rygos per Europos kultūros sostinės programos atidarymo ir uždarymo renginius, Dainų ir šokių švenčių atidarymo ir uždarymo ceremonijas.

„Svētku aģentūra“ yra dukart laimėjusi Latvijos pirotechnikų konkursą ir vieną kartą tapo Lietuvoje organizuojamo tarptautinio fejerverkų festivalio nugalėtoja.

Kaip jau skelbta, ketvirtadienį vakare per sprogimą gyvenamajame name sodų kooperatyve „VEF Bikernieki“ iš viso žuvo penki žmonės, tarp jų vienas nepilnametis.

Po sprogimo namas įgriuvo ir užsiliepsnojo. Ardydami griuvėsius ugniagesiai rado penkių aukų kūnus.