Projektui per pirmą svarstymą penktadienio plenariniame posėdyje pritarė 233 deputatai, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas. Reikalingas minimumas yra 226 balsai.

Projektą palaikė 114 Petro Porošenkos bloko (PPB) deputatų (3 susilaikė, 12 nebalsavo), 71 „Liaudies fronto“ deputatas (3 nebalsavo), 17 Radikalų partijos deputatų (1 balsavo prieš), 12 grupės „Liaudies valia“ deputatų ir 19 jokioms frakcijoms nepriklausančių deputatų.

Frakcija „Opozicinis blokas“ nepritarė įstatymo projektui (24 balsai), kaip ir frakcija „Samopomič “ („Savipagalba“) – jos keturi deputatai balsavo prieš šį teisė aktą, o daugumos salėje išvis nebuvo. Prieš dokumentą balsavo ir trys nepriklausomi deputatai.

Grupės „Vidrodžennia“ („Atgimimas“) daugumos deputatų salėje nebuvo arba jie nebalsavo, bet trys susilaikė.

Prieš balsavimą Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus priminė, kad iš įstatymo projekto buvo išbrauktas Minsko susitarimų paminėjimas.

Konkrečiai buvo išbrauktos 7 straipsnio nuostatos, kuriose minimi Minsko susitarimai ir sakoma, kad jie yra prioritetiniai Ukrainos valdžios organams vykdant politines ir diplomatines priemones dėl šalies teritorinio vientisumo su tarptautinės bendrijos pripažįstamomis sienomis atkūrimo.

„Šiuo įstatymu Aukščiausioji Rada ... patvirtina Ukrainos prezidento sprendimą dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir kitų karinių darinių naudojimo ... rusų ginkluotos agresijos Donecko ir Luhansko srityse atgrasinimui ir atrėmimui, taip pat dėl Ukrainos valstybinio suvereniteto laikinai okupuotose teritorijose Donecko ir Luhansko srityse užtikrinimo“, – sakoma įstatymo projekte.

Prieš balsavimą prie Aukščiausiosios Rados tribūnos susistumdė PPB ir frakcijų susivienijimo „Svoboda“ („Laisvė“) deputatai. PPB parlamentarai nepraleido nepriklausomo deputato Jurijaus Levčenkos, bandžiusio prasiveržti prie tribūnos.

Per balsavimą peštynės baigėsi, bet maždaug dvi dešimtys deputatų buvo prie tribūnos, o ne savo vietose.