Per gaisrą taip pat nukentėjo dešimtys žmonių.

Sargas, kuris, kaip pranešama, sirgo psichikos liga, patyrė smarkių nudegimų ir buvo nuvežtas į ligoninę, bet neišgyveno.

Tragedija įvyko 70 tūkst. gyventojų turinčio Žanaubos miesto, esančio už maždaug 600 km į šiaurę nuo Belo Orizontės, neturtingųjų rajone.

Vaikų darželis vadinosi „Gente Inocente“ (Nekalti žmonės).

Iš pradžių skelbta, kad žuvo keturi vaikai, tačiau dar du smarkiai apdegę mažamečiai vėliau mirė ligoninėje.

Nuošalaus Žanaubos miesto meras paskelbė septynių dienų gedulą.

Vietos ligoninė pranešė, kad į ją buvo atvežti maždaug 50 įvairaus laipsnio nudegimų patyrusių žmonių. Dauguma jų vėliau buvo paleisti, tačiau dešimt nukentėjusiųjų tebėra ligoninėje; jų būklė vertinama kaip rimta.

Maždaug 50 metų sargas Damiao Soaresas mirė ligoninėje praėjus kelioms valandoms po gaisro, per kurį jis smarkiai apdegė visą kūną.

Išpuolio metu darželyje buvo apie 80 vaikų. Išgirdę apie įvykį, siaubo apimti tėvai atskubėjo prie darželio, kur gaisras visiškai nuniokojo vieną iš grupių.

„Lopšelis yra visai šalia mūsų namo. Išgirdę triukšmą iškart čia atskubėjome“, – televizijai „ Globonews TV“ pasakojo vieno iš žuvusių vaikų tėvas Nelsonas de Jesus Silva.

„Mano mažylė buvo tokia gera ir protinga“, – sielojosi vyras, netekęs dukros Anos Claros Ferreiros.

Jane Kelly prarado sūnų Juaną Miguelį Soaresą.

„Galvojau perkelti sūnų į kitą vaikų darželį, nes ruošiamės keisti gyvenamąją vietą. Prižadinau jį anksti rytą ir atvedžiau čia, o kai vėl pamačiau – mano vaikas gulėjo negyvas ligoninėje“, – raudodama sakė moteris.

Policija aiškinasi motyvą

Naujienų portalo G1 duomenimis, visi žuvę vaikai buvo ketverių metų amžiaus.

Policija apsilankė įtariamojo namuose ir apklausė jo šeimos narius, mėgindama išsiaiškinti šio šiurpaus nusikaltimo motyvus.

Policijos vyresnysis inspektorius Renato Nunesas sakė, kad sargas nuo 2014 metų turėjo psichikos sveikatos problemų.

Sargas mažiausiai aštuonerius metus naktimis budėdavo šiame vaikų darželyje. Tiesioginių kontaktų su vaikais jis neturėjo.

Žanaubos meras Carlosas Mendesas sakė, kad vos pavyko išvengti dar baisesnės tragedijos.

„Viskas galėjo būti dar baisiau, nes greta buvo kūdikių grupė. Evakuacija būtų buvusi kur kas sudėtingesnė. Kadangi vaikai buvo didesni, daugelis jų sugebėjo patys išbėgti“, – paaiškino jis.

Policija apieškojo sargo namus ir rado daug ąsočių su alkoholiu. Pranešama, kad šią savaitę, kai sargo šeima minėjo jo tėvo mirties metines, vyras pasakė artimiesiems, kad ketina įteikti jiems „dovaną“, o jis pats mirs.

Brazilijos prezidentas Michelis Temeras socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė užuojautą aukų artimiesiems.

„Mane labai nuliūdino ši vaikus ištikusi tragedija Žanauboje. Noriu pareikšti savo užuojautą aukų šeimoms“, – rašė jis.

Pats mokyklinio amžiaus vaiką turintis M. Temeras pažymėjo suprantąs, jog tai „itin skaudi netektis“ tėvams.