Uzbekistano užsienio reikalų ministerija informavo, kad per susidūrimą žuvo 19 Uzbekistano piliečių. Tačiau Rusijos tyrimų komitetas kiek vėliau patikslino, kad nelaimė pareikalavo 16 gyvybių.

„Remiantis preliminaria informacija, žuvo 16 žmonių, tarp jų vienas vaikas“, – nurodė Tyrimų komitetas.

„Kiti keleiviai, tarp kurių esama nepilnamečių, patyrė įvairių sužalojimų ir buvo nugabenti į ligoninę. Žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų skaičius dar tikslinamas“, – pridūrė jis.

Dar du per susidūrimą sunkiai nukentėję vaikai yra itin sunkios būklės.

„Vaikai, vienam kurių maždaug ketveri, o kitam – kiek daugiau nei vieneri, yra itin sunkios būklės. Šiuo metu jie perkeliami į srities ligoninę“, – sakė vietos ligoninės, į kurią buvo atvežti nukentėjusieji, atstovas.

Nelaimė įvyko apie 3 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku šalia Pokrovo traukinių stoties netoli Vladimiro srityje, maždaug už 100 km į rytus nuo Maskvos.

Policija, remdamasi preliminariais duomenimis, nurodė, kad autobusas įvažiavo į pervažą degant eismą draudžiančiam signalui, ir į jį įsirėžė traukinys, važiavęs iš Sankt Peterburgo į Žemutinį Naugardą.

33.mchs.gov.ru nuotr.

Kaip naujienų agentūrą „Sputnik“ informavo ligoninės, į kurią buvo atgabenti sužeistieji, personalas, iš penkių pristatytų asmenų net keturių būklė kritinė.

Policija, tuo tarpu, dirba incidento vietoje ir stengiasi išsiaiškinti jo aplinkybes. Remiantis ligšioliniais duomenimis, vairuotojas, nepaisydamas raudono šviesoforo signalo, veikiausiai vis tiek bandė pervažiuoti bėgius, bet kaip tik tuo metu sutriko autobuso variklio veikimas.

33.mchs.gov.ru nuotr.

Kaip agentūrai RIA pranešė regiono gubernatoriaus atstovė spaudai, Uzbekijos piliečius vežęs autobusas su Kazachstano registracijos numeriais stengėsi apvažiuoti transporto spūstį ir taip atsidūrė prie geležinkelio pervažos.

„Autobusu važiavę žmonės tuo metu miegojo. Iš viso jų buvo 50. Vairuotojui surikus, 34 akimirksniu išbėgo iš autobuso ir stengėsi jį nustumti. Jie liko gyvi, o tie, kurie liko autobuse, žuvo. Autobusas buvo tiesiog perkirstas pusiau“, – sakė Rita Šliachtina.

Visos aukos – autobuse buvę žmonės

Visi žuvę žmonės buvo pervažoje įstrigusiame autobuse. Iš viso jame buvo 58 žmonės – 56 uzbekai ir du vairuotojai kazachai.

„Tarp traukinio keleivių aukų nėra“, – nurodė pareigūnai.

Nuotraukose iš nelaimės vietos buvo matyti visiškai sumaitotas baltos spalvos „Mercedes“ autobusas beveik nuplėštu stogu ir ant bėgių išsibarsčiusios nuolaužos.

Kazachstano užsienio reikalų ministerija informavo, kad su traukiniu susidūrusio autobuso numeryje yra skaičių kodas 13, o tai reiškia, kad jis registruotas Pietų Kazachstano srityje.

„Remiantis Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos pateiktais duomenimis, keleivinis „Mercedes“ autobusas, kurios registracijos numeris – UDA668 13-asis regionas, pateko į didelio masto eismo įvykį Vladimiro srityje. Iš viso autobusu važiavo 55 žmonės“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė Kazachstano URM spaudos tarnybos vadovas Anuaras Žainakovas.

„Šiuo metu Kazachstano diplomatai Rusijoje aiškinasi žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų pilietybę bei tapatybes“, – pridūrė jis.

Policija, remdamasi preliminariais duomenimis, anksčiau skelbė, kad autobusas įvažiavo į pervažą degant eismą draudžiančiam signalui, ir į jį įsirėžė traukinys, važiavęs iš Sankt Peterburgo į Žemutinį Naugardą.

Vis dėlto vėliau pareigūnai nurodė, kad autobusas veikiausiai sugedo įvažiavęs į pervažą ir kad eismo taisyklės galbūt nebuvo pažeistos.

„Turima informacija rodo, kad autobusas „Mercedes“ sugedo. Susidūrimo metu jis buvo pervažoje ir degė eismą draudžiantis signalas“, – rašoma išplatintame pranešime.

Autobuso vairuotojas susidūrimo metu žuvo, agentūrai „Interfax“ pranešė gerai informuotas šaltinis.

„Apie įvykio aplinkybes papasakojo lokomotyvo brigada. Ši informacija nuodugniai tikrinama, tačiau vaizdas įvykio vietoje patvirtina brigados narių žodžius“, – sakė šaltinis.

Jis nurodė, kad lokomotyvo brigados nariai per susidūrimą buvo sužeisti. Šaltinio teigimu, dar didesnio aukų skaičiaus pavyko išvengti, nes pervaža buvo įrengta laikantis šiuolaikinių standartų.

Mirtingumo rodiklis – labai didelis

Tai, regis, daugiausiai aukų pareikalavusi traukinio avarija nuo 2006 metų, kai 22 žmonės žuvo traukiniui įsirėžus į autobusą atviroje pervažoje pietiniame Krasnodaro krašte.

1996 metais traukinys įsirėžus į mokyklinį autobusą pietiniame Rostovo prie Dono mieste, žuvo 21 moksleivis ir dar 19 buvo sužeisti. Mašinistas nespėjo laiku sustabdyti traukinio, nes per tirštą rūką nematė autobuso.

Mirtingumo eismo nelaimėse rodiklis Rusijoje yra labai didelis, nors pastaraisiais metais jis kiek sumažėjo.

2016-aisiais eismo avarijose Rusijos keliuose žuvo apie 20 tūkst. žmonių.

Rugpjūtį 17 žmonių žuvo, kai nuo tilto į Juodąją jūrą nuskriejo statybininkus vežęs autobusas.