Policija teigia žudiko Stepheno Paddocko viešbučio kambaryje aptikusi vadinamąsias „spyruoklines buožes“, kurios yra legalus, tačiau itin prieštaringai vertinamas prietaisas. Teigiama, kad, pritaisius spyruoklinės buožes, padidėja šaudymo greitis, paprastas šautuvas paverčiamas automatiniu ginklu.

Demokratų senatorė Dianne Feinstein pasiūlė teisės aktus dėl spyruoklinių buožių uždraudimo ir tam pritarė keliasdešimt kolegų. Tai moteris bandė padaryti dar 2013 metais, bet bandymas nebuvo sėkmingas.

Net ginklų turėjimui pritariantys politikai teigė, kad Kongresui reikia imtis veiksmų dėl šio ginklų priedo.

„Turiu labai daug ginklų ir, būdamas medžiotojas bei sportininkas, manau, kad tai mūsų, kaip amerikiečių, teisė, tačiau nesuvokiu šios spyruoklinės buožės naudos“, - sakė respublikonų senatorius Johnas Corbynas.

JAV Atstovų rūmų pirmininkas respublikonas Paulas Ryanas sakė: „akivaizdu, kad tai reikia svarstyti“.

Spyruoklinės buožės aptiktos 12 iš 23 S. Paddocko ginklų, rastų jo kambaryje „Mandalay Bay“ viešbutyje. Manoma, kad šis ginklų priedas padėjo žudikui atimti daug daugiau gyvybių. Analizė parodė, kad, pritaisius spyruoklines buožes, stipriai padidėjo šaudymo dažnis. Per 10 minučių jis pašovė daugiau kaip 500 žmonių. Šaudynių metu žuvo 58 žmonės.

Nepaisant tam tikrų respublikonų pareiškimų, mažai tikėtina, kad bus įvesti apribojimai. Įtakinga Nacionalinė šaunamųjų ginklų asociacija (NRA) galėtų blokuoti bet kokį veiksmą, tą patį žadėjo daryti ir kitos šaunamųjų ginklų gynimo grupės.