„Darbuotojai kanistrus rado šį rytą atvykę į darbą“, – sakė vienas šaltinis.

Į įvykio vietą darbininkų klasės rajone atskubėjo sprogmenų neutralizavimo specialistai, ją aptvėrė policija.

Incidentas įvyko policijos kovos su terorizmu padaliniui tiriant šeštadienio įvykį, kai Paryžiaus vakaruose buvo rasti keli dujų balionai ir sprogdiklis iš mobiliojo telefono, bet vienas šaltinis sakė, kad abu įvykiai tikriausiai nėra susiję.

Dėl tų balionų, kurie buvo padėti turtingame 16-ajame rajone esančio pastato vestibiulyje, buvo sulaikyti šeši asmenys. Du iš jų jau anksčiau buvo įtraukti į dėl islamo ekstremizmo stebimų asmenų sąrašus.

Pernai rugsėjį penki pilni dujų balionai buvo rasti automobilyje netoli Paryžiaus Dievo Motinos katedros.

Buvo areštuotos kelios moterys, iš „Islamo valstybės“ (IS) gavusios instrukcijas įvykdyti ataką.

Prancūzijoje tebetvyro didelė įtampa dėl terorizmo grėsmės. Nuo 2015 metų sausio šalyje įvykdyta virtinė džihadistų išpuolių, per kuriuos žuvo 241 žmogus.

Cemento gigantės „Lafarge“ atžvilgiu vyksta tyrimas įtarus, kad ji netiesiogiai finansavo IS ir kitas ginkluotas grupuotes Sirijoje, jog karo zonoje galėtų veikti viena jos gamykla.

Anksčiau šiais metais bendrovė pripažino, kad 2013-2014 metais ėmėsi „nepriimtinos praktikos“, siekdama tęsti darbą dabar jau uždarytoje cemento gamykloje Šiaurės Sirijoje, daugumai prancūzų kompanijų pasitraukus iš šios karo draskomos šalies.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją