Per televiziją transliuotame kreipimesi C. Puigdemontas taip pat priekaištavo karaliui dėl to, kad šis palaiko Ispanijos vyriausybės poziciją.

„Dabartinėje situacijoje reikėtų tarpininkavimo“, - teigė autonominio Ispanijos regiono vadovas. Jis nurodė, kad Katalonija nepriklausomybę gali paskelbti jau kitą savaitę.

Karalius Felipe VI antradienį taip pat kreipėsi į tautą per televiziją. Kreipimosi metu referendumą dėl Katalonijos nepriklausomybės jis pavadino neteisėtu ir nedemokratiniu.

Praėjus parai po šios kalbos, C. Puigdemontas tvirtino, kad karalius atsisakė tarpininko vaidmens, kurį jam suteikia Ispanijos konstitucija.

Ispanijos vyriausybė Madride, reaguodama į šiuos komentarus, pareiškė nesitaikstysianti su Katalonijos lyderio šantažu.

Tuo tarpu derybos galės prasidėti tik tuomet, jei C. Puigdemontas vėl ims laikytis įstatymų, teigiama vyriausybės išplatintame pranešime.

Be kita ko, pranešime priduriama, kad Katalonijos vadovo kritika karaliui rodo, jog jis yra atitrūkęs nuo realybės.

C. Puigdemontas antradienį interviu BBC teigė, kad Katalonija nepriklausomybę paskelbs šios savaitės pabaigoje arba kitos savaitės pradžioje.

Regiono vyriausybė pirmadienį ketina sušaukti neeilinį posėdį, kuriame aptars ginčijamo referendumo rezultatus.

Nors Katalonijos pareigūnai teigia, kad už pasiturinčio regiono nepriklausomybę pasisakė bemaž 90 proc. balsavusiųjų, galutiniai rezultatai kol kas nepaskelbti. Skaičiuojama, kad balsavime dalyvavo 42 proc. balso teisę turinčių katalonų.