„Baigėme tyrimą dėl visų svarbių įtariamųjų iš organizuotų nusikalstamų grupių, susijusių su Janukovyčiumi, ekonominių nusikaltimų fronte. Teisėjai praktiškai visais (atvejais) davė leidimą teisti už akių. Lieka viena byla dėl Eduardo Stavyckio, buvusio energetikos ir anglių pramonės ministro“, – antradienį per bendrą spaudos konferenciją su teisingumo ministru Pavlo Petrenka sakė J.Lucenka.

Prorusiškų pažiūrų Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius pabėgo į Rusiją 2014-ųjų vasarį, jo šalyje įsiplieskus provakarietiškai Maidano revoliucijai. Tų metų kovą Rusija okupavo ir aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą, o vėliau Rytų Ukrainoje prasidėjo naujosios Kijevo vyriausybės konfliktas su prorusiškais separatistais.

„Pradėsime veikti teismuose, su kaltinimais Janukovyčiaus organizuotai nusikalstamai grupei už ekonominius pažeidimus“, – sakė generalinis prokuroras, kuris pridūrė, kad byla dėl šaudymo Nepriklausomybės aikštėje (Maidane) 2014 metų pradžioje buvo nusiųsta teismui ir kad nagrinėjimas Kijeve prasidės spalio 5 dieną.

„Tai byla, kurios visuomenė laukė visus šiuos metus. Tai, kaip sakė parlamentas, turėtų būti pirmasis prioritetas. Galiu pranešti, kad tyrėjai ir prokurorai atliko didžiulį darbą ir mes galvojame, kad esame pasirengę pareikšti kaltinimus Janukovyčiui, (buvusiam vidaus reikalų ministrui Vitalijui) Zacharčenkai, (buvusiam saugumo tarnybos vadovui Oleksandrui) Jakymenkai ir kitiems buvusiems teisėsaugos agentūrų pareigūnams“, – sakė J.Lucenka.