„Ketvirtadienį laukiame atvykstant karaliaus“, – sakė J.Ušakovas, tačiau daugiau jokių detalių apie numatytą vizitą nepateikė.

Vizitas įvyks likus mėnesiui iki Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) susitikimo su kitomis valstybėmis, prisijungusiomis prie šio kartelio sprendimo apriboti naftos gavybą. Tarp šių šalių yra ir Rusija. Susitikimo metu ketinama aptarti galimybę pratęsti šį susitarimą, padėjusį atsitiesti naftos kainoms.

Saudo Arabija yra didžiausia OPEC ir viena didžiausių pasaulyje naftos gamintojų.

OPEC narės ir partnerės sutarė nuo 2017 metų pradžios pusės metų laikotarpiui bendrą gavybą sumažinti 1,8 mln. barelių per dieną. Vėliau buvo sutarta susitarimą dėl gavybos sumažinimo pratęsti iki 2018 metų kovo mėnesio.

Susitarimas padėjo sumažinti naftos pasiūlos perteklių rinkoje ir paskatinti „juodojo aukso“ kainų augimą. Šiuo metu naftos kaina siekia apie 55 JAV dolerių už barelį.

Saudo Arabija ir Rusija yra smarkiai priklausomos nuo naftos eksporto, todėl 2014 metais prasidėjęs naftos kainų kritimas skaudžiai smogė jų ekonomikoms.

Pasaulinėje naftos rinkoje Rusija ir Saudo Arabija dabar yra sąjungininkės, tačiau priklauso priešingoms stovykloms Sirijos konflikte.

Maskva remia prezidento Basharo al Assado režimą, o Rijadas palaiko opoziciją.

Rugsėjį per konfliktą Sirijoje žuvo mažiausiai 3 tūkst. žmonių, tarp jų 955 civiliai – tai didžiausias per vieną mėnesį žuvusių žmonių skaičius šiais metais, sekmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).