„Tai yra pati tinkamiausia kryptis ir puikus bei drąsus JAV žingsnis“, – sakė Z. Gabrielis, pridūręs, kad Pchenjanas turėtų rimtai atsižvelgti į JAV žingsnį užmezgant dialogą.

Šeštadienį Jungtinės Valstijos pirmą kartą pripažino, kad palaiko tiesioginius ryšius su Šiaurės Korėja dėl šios vykdomų branduolinių ir raketų bandymų.

„Komunikacijos linijos su Pchenjanu veikia“, – dienraščio „The New York Times“ publikacijoje cituojamas valstybės sekretorius Rex Tillerson.

Tiesa, vėliau tą pačią dieną JAV valstybės departamentas pareiškė, kad Šiaurės Korėjos lyderiai nerodo jokių ženklų apie pasiruošimą derėtis dėl branduolinių bandymų nutraukimo.

Pasak Pietų Korėjos pareigūnų, Šiaurės Korėja gali ryžtis dar vienam provokaciniam balistinių raketų paleidimui per valdančiosios Korėjos darbo partijos įkūrimo metines, kurios bus pažymimos spalio 10 d.

Praėjusią savaitę Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho Niujorke pareiškė, kad, atsakydamas į JAV grasinimus, Šiaurės Korėjos lyderis Kim Čen Unas gali įsakyti atlikti Ramiajame vandenyne vandenilinės bombos bandymą.