Išsisukęs žmonos ir jos draugo nužudymo byloje, kurioje 1995 metais buvo išteisintas, O. J. Simpsonas teistumo ir kalėjimo neišvengė už nevykusį apiplėšimą Las Vegase.

Kaip naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Nevados kalėjimų administracijos atstovė Brooke Keast, O. J. Simpsonas 0 val. 8 min. vietos laiku buvo paleistas iš Lavloko kalėjimo valstijos šiaurėje.

Pasak atstovės, ji nežino, kas pasitiko iš kalėjimo išėjusį O. J. Simpsoną ir kur jis nuvyko pirmosiomis savo laisvės valandomis.

„Neturiu jokios informacijos dėl to, kur jis vyksta“, – sakė B. Keast.

Atstovė nurodė, kad iš kalėjimo, esančio maždaug už 145 km į rytus nuo Rino, kalinys vidurnaktį buvo paleistas siekiant išvengti žiniasklaidos dėmesio.

„Mums to reikėjo, kad užtikrintume visuomenės saugumą ir išvengtume bet kokių galimų incidentų“, – pridūrė B. Keast, kuri kalbėjo telefonu.

70 metų O. J. Simpsonas anksčiau šiais metais pasiekė, kad būtų paleistas pirma laiko. Ne taip kaip prieš 22 metus, šį kartą išėjęs į laisvę jis turės laikytis tam tikrų suvaržymų – penkerius metus galios su jo paleidimu susijusios sąlygos.

Be to, jam tikriausiai nepavyks išvengti visuomenės dėmesio – kaip žmogui, kuris iš charizmatiško futbolo didvyrio, kino žvaigždės ir televizijos veido virto įtariamu žudiku ir nuteistu plėšiku.

O. J. Simpsonas nori grįžti į šeimą, suvalgyti didkepsnį ir jūrų gėrybių, taip pat – grįžti į Floridą, neseniai sakė jo advokatas.

O. J. Simpsonas taip pat planuoja įsigyti „iPhone“ ir vėl susipažinti su technologijomis, kurios 2008 metais, kai jis sėdo į kalėjimą, dar tik buvo pradėtos plėtoti.