Honkongas, kaip specialusis administracinis Kinijos regionas pagal principą „viena šalis – dvi sistemos“, gyvuoja nuo 1997 m. Miestui, palyginus su likusia Kinijos dalimi, suteikta daugiau ekonominių ir politinių laisvių.

Tačiau daugybę Honkongo gyventojų pastaruoju metu piktina vis didesnis Pekino kišimasis į regiono reikalus. Todėl per Kinijos nacionalinę dieną Honkonge tradiciškai rengiamos demonstracijos už didesnę demokratiją.

Šiais metais demonstrantai ragina atsistatydinti teisingumo sekretorių Rimsky Yuen, kuris rugpjūtį paragino peržiūrėti įkalinimo bausmes, skirtas Honkongo demokratijos aktyvistams Joshua Wong, Nathan Law ir Agnes Chow. Dėl R. Yuen įsikišimo aktyvistai kalėjime turės praleisti nuo 6 iki 8 mėnesių dėl to, kad 2014 m. suorganizavo demonstracijas už demokratiją. Dėl šių protestų, dar žinomų kaip „Skėčių revoliucija“, Honkongo finansinio rajono veikla buvo sutrikdyta net du mėnesius.

1997 m. liepos 1 d. Didžioji Britanija perleido Honkongą Kinijai, o ši įsipareigojo iki 2047 m. nekeisti ten galiojančios tvarkos ir suteikti plačią autonomiją pagal principą „viena šalis – dvi sistemos“.