A. Navalno įkurtas Kovos su korupcija fondas (FBK) paviešino išvadas, prie kurių buvo prieita atlikus tyrimą, susijusį su Kremliaus poziciją remiančiam žurnalistui, televizijos laidų vedėjui V. Solovjovui priklausančiu nekilnojamuoju turtu, kurio vertė – daugiau kaip 15 mln. JAV dolerių (12,7 mln. eurų), rašo zn.ua.

„Melagiai, veidmainiai, propagandos skleidėjai – štai kas sudaro dabartinės valdžios pamatą. Tai ne kokia nors „Rosgvardija“ ar E. Pamfilova su savo falsifikacijomis per rinkimus“, – išrėžė A. Navalnas.

Tyrimo medžiagoje nurodoma, kad 2004 metais, padedant Maskvos valdininkams, minėtam televizijos žurnalistui buvo sudarytos sąlygos už mažesnę kainą įsigyti butą sostinės centre.

Be šio nekilnojamojo turto objekto V. Solovjovui priklauso ir namas Peredelkine. Tyrimo išvadose nurodoma, kad vasarnamis „neabejotinai statytas pagal [V. Solovjovo] projektą – juk tai siaubingiausias pastatas, kurį kada nors teko fotografuoti FBK“ atstovams.

Dar vienas V. Solovjovui priklausantis pastatas – prie Komo ežero Italijoje esanti vila, – FBK duomenimis, iš pradžių buvo įforminta kaip amerikiečių įmonės nuosavybė, bet pagal vėliau sudarytus dokumentus teisės į pastatą atiteko žurnalistui.

Vladimiras Solovjovas

„Kol visa šalis išsižiojusi stebi V. Solovjovo vedamą šou, kuriame jis apsivilkęs juodą mundurą pliekia trūnyjančius Vakarus ir liaupsina Vladimirą Putiną, mūsų herojus patyliukais įsigijo rezidenciją Italijoje“, – sakė A. Navalnas.

Kovo pradžioje jo vadovaujamas fondas paskelbė Rusijos Federacijos vyriausybės vadovui Dmitrijui Medvedevui korupcijos keliu atitekusio prabangos kategorijai priskiriamo nekilnojamojo turto išaiškinimo rezultatus.

Tyrimo dokumentuose teigiama, kad D. Medvedevas naudojasi daugiapakope korupcijos sistema, per kurią pavyksta gauti kyšius iš oligarchų.

Tąsyk buvo išsiaiškinta, kad D. Medvedevui priklauso vynuogynas ir vyno gamybos įmonė Italijoje.