Iš viso planuojama pastatyti aštuonis sienos ruožus skirtingomis technologijomis iš įvairių medžiagų. JAV Muitinės ir pasienio kontrolės tarnybos duomenimis, keturi tos sienos ruožai bus betoniniai, o likę keturi – iš kitokių medžiagų. Ant sienos bus sumontuoti jutikliai ir stebėjimo kameros.

Kiekvienos 9 m aukščio sienos atkarpos ilgis bus 9 metrai. Darbus planuojama baigti per 30 dienų. Po to pareigūnai tris mėnesius vertins tų statinių funkcionalumą. Vėliau iš tų prototipų bus išrinktas tinkamiausias sienos variantas ir priimtas galutinis sprendimas dėl jos pastatymo, pranešė transliuotojas BBC. Daugiausiai dėmesio specialistai skirs užkardų veiksmingumui; jų tikslas – neleisti kontrabandininkams patekti į JAV teritoriją.

Kiekviena sienos atkarpa kainuos po 450 tūkst. dolerių (381 tūkst. eurų), kurie bus skirti iš federalinių fondų. Vis dėlto Kongresas kol kas nepatvirtino finansavimo – 1,5 mlrd. dolerių (1,27 mlrd. eurų) – nuolatinės sienos statyboms.

Minėtus sienos prototipus stato keturios kompanijos. Galutiniame statinio projekte veikiausiai bus panaudotos pačios efektyviausios technologijos.

Per savo kampaniją D.Trumpas žadėjo Meksikos ir JAV pasienyje pastatyti „didelę gražią sieną“.

JAV valdžia tvirtina, kad už tos sienos statybas privalės sumokėti Meksikos vyriausybė. Ši tokiems pareiškimams griežtai nepritaria.

„Esame nusiteikę ginti savo pasienį, dėl to numatėme pastatyti sieną. Mūsų daugiatikslė amerikiečių saugumo ir teisėtvarkos užtikrinimo strategija numato užtvarų ir infrastruktūros statybas, technologijų panaudojimą ir bendradarbiavimą su žmonėmis“, – pareiškė JAV Muitinės ir pasienio kontrolės tarnybos atstovas Ronaldas Vitiello.