Dešimtys žmonių susibūrė ant tilto slėpdamiesi nuo staiga prapliupusio smarkaus lietaus. Spūstis kilo, kai čia vienu metu suplūdo daugybė žmonių, sakė Indijos geležinkelių atstovas spaudai,

„Incidentas įvyko, kai Mumbajų merkė smarki liūtis ir keleiviai slėpėsi ant pėsčiųjų tilto. Priekyje buvę žmonės paslydo ir didžiulė minia nugriuvo. Dėl to kilo spūstis“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ravindra Bhakaras.

„Patvirtinta, kad žuvo 22 žmonės – 14 vyrų ir 8 moterys. Dar 22 keleiviai buvo sužeisti“, – nurodė jis.

Tikėtina, jog aukų skaičius dar padidės, įspėjo nepaprastųjų situacijų valdymo tarnybos atstovas, nurodęs, jog dalis nukentėjusių žmonių gydomi Indijos finansų sostinės ligoninėse.

Įvykus nelaimei buvo kuriam laikui sustabdytas traukinių eismas. Dėl tragedijos pradėtas oficialus tyrimas, nurodė R.Bhakaras.

Spūstis kilo 10 val. 30 min. (8 val. Lietuvos laiku) šalia bilietų kasos ant tilto, jungiančio Mumbajaus pietinėje dalyje esančias Elfinstouno ir Parelo stotis.

Televizijos reportaže buvo matyti, kaip keleiviai mėgina atgaivinti sąmonės netekusius žmones, spaudydami krūtinės ląstą. Kai kurie sužeistieji buvo nešami laiptais žemyn ant gatvės.

Nusidėvėjusi infrastruktūra

Mumbajaus gyventoja Babita sakė, kad tiltas, ant kurio įvyko nelaimė, yra senas ir siauras.

„Tai labai probleminis tiltas. Jam neabejotinai reikalingas remontas. Panašios situacijos dažnos liūčių sezono metu. Spūstys tokios dažnos, o jokių saugumo priemonių nėra“, – sakė ji.

Ministras pirmininkas Narendra Modi socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad su geležinkelių ministru stebi situaciją Mumbajuje ir rūpinasi, kad nukentėjusiems žmonėms būtų suteikta visa reikiama pagalba.

Tai viena iš daugybės skaudžių nelaimių šiame mieste, nemaža dalis kurių įvyksta dėl nusidėvėjusios infrastruktūros ir neefektyvaus planavimo.

Anksčiau šį mėnesį 33 žmonės žuvo per smarkią liūtį sugriuvus keturių aukštų pastatui.

20 mln. gyventojų turinčiame Mumbajuje priemiestiniai traukiniai yra itin svarbi transporto priemonė, kasdien aptarnaujanti apie 7,5 mln. keleivių. Vis dėlto šiame judriame tinkle dažnai įvyksta nelaimingų atsitikimų.

Šimtai žmonių kasmet žūva, kai praradę pusiausvyrą iškrenta pro atidarytas traukinio duris, nukrinta mėgindami įsibrauti į sausakimšus vagonus ar užsimuša, kai užsikabinę už važiuojančio traukinio mėgina demonstruoti triukus.

Oficialūs duomenys rodo, kas pernai 3 400 žmonų žuvo iškritę iš traukinio ar mėgindami kirsti labiausiai pasaulyje apkrauto priemiestinių traukinių tinklo bėgius.