Tai ji pareiškė, reaguodama į šią savaitę Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pasakytą kalbą, kurioje pagrindinį dėmesį jis skyrė ES reformoms.

„Prancūzija ir Vokietija plačiai sutaria, kai kalbame apie pasiūlymus“, – teigė A. Merkel, atvykusi į ES viršūnių susitikimą Taline.

Sakydamas kalbą Paryžiuje 39-ių E. Macronas paragino kolegas atnaujinti savo įsipareigojimus įklimpusiam Europos projektui, kurį pastaraisiais metais sukrėtė „Brexit“, populizmo banga ir migrantų krizė.

Viena įtakingiausių ES politikių A. Merkel teigė, jog Prancūzijos prezidento kalba ir panašūs Europos Komisijos pirmininko Jeano Claude'o Junckerio pasisakymai suteikė „naują impulsą“ reformuoti Europą, įskaitant ir euro zoną.

E. Macronas savo kalboje pasiūlė įsteigti euro zonos biudžetą, parlamentą ir finansų ministrą, taip pat paragino sukurti ES greitojo reagavimo pajėgas, kurios talkintų valstybių narių kariuomenėms.
„Vokietijai svarbiausi dalykai yra augimas, darbo vietos ir konkurencija“, – sakė sekmadienį ketvirtai kadencijai perrinkta Vokietijos kanclerė.

„Bet kokiu atveju aš manau, kad prezidento kalba yra tvirtas pagrindas Prancūzijai ir Vokietijai toliau artimai dirbti“, – pridūrė ji.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)