Už teisingumą ir vartotojų reikalus atsakinga EK narė Vera Jourova sakė, kad savo sprendimą darbuotojams atskleidė per susirinkimą aptarti naują elgsenos kodeksą susidūrus su neapykantą kurstančiomis kalbomis.

„Mums pradėjus svarstyti naująjį elgsenos kodeksą aš susitikau su čia dirbančiais „Facebook“ vadovais ir jiems paaiškinau, kad savo paskyrą socialiniame tinkle atšaukiau, nes tai neapykantos skrynia ir aš nenoriu to remti“, – sakė ji per spaudos konferenciją Briuselyje.

V.Jourova yra Čekijos atstovė Europos Komisijoje, 28 ES valstybių narių vykdomosios valdžios ir reguliavimo institucijoje.

2016 metų gegužę „Google“ priklausantis „YouTube“, kartu su „Microsoft“, „Twitter“ ir „Facebook“ pasirašė elgsenos kodeksą ir pažadėjo per 24 val. nuo informacijos pasirodymo peržiūrėti įtartiną medžiagą ir pašalinti neteisėtą turinį.

Tačiau, anot Europos Komisijos, reikia nuveikti daug daugiau. Institucija pasiūlė naujų būdų įmonėms greičiau pašalinti neapykantą ir terorizmą kurstančius pasisakymus.

Jeigu įmonės nepaklus, jau kitų metų pradžioje ES gali priimti įstatymus, kurie padės riboti tokį turinį, sakė V. Jourova.

Neapykantos skatinimas „gali privesti prie realaus smurto prieš tikrus žmones, tikrovėje, ir mes negalime to toleruoti“, – sakė V.Jourova.

Praėjusią savaitę aplankiusi Silicio slėnį Kalifornijoje, V.Jourova sakė, kad ten sutikti įmonių vadovai visi pritarė, kad būtina imtis veiksmų prieš neapykantos kurstymą internete.

ES pareigūnams vis daugiau nerimo kelia tai, kad, taip vadinama, „Islamo valstybė“ (IS) pasitelkia socialinius tinklus žmonėms užverbuoti, o jie vėliau Europoje vykdo teroristinius išpuolius.