Tarnybos prašo žmonių būti akyliems, pastebėti ar ant produktų yra gadinimo pėdsakų. Paskelbta įtariamojo nuotrauka, užfiksuota stebėjimo kamerų, joje matyti maždaug 50 metų vyras su akiniais ir balta kepure.

Siekdamas pabrėžti savo grasinimų tikrumą, šantažuotojas Frydrichshafeno mieste, prie Bodeno ežero, praėjusią savaitę užnuodijo penkis vienetus kūdikių maistelio ir pranešė policijai kokioje parduotuvėje paliko užnuodytus produktus.

„Į grasinimus žiūrime labai rimtai“, – per televizijos transliuojamą spaudos konferenciją sakė vyriausiasis prokuroras Alexanderis Bogeris.

Konstanco policijos viršininko pavaduotojas Uwe Stuermeris įspėjo apie „skrupulų neturintį“ nusikaltėlį, bet tuo pačiu sakė, kad dėl padidinto tarnybų budrumo „nėra priežasties pulti į paniką“.

Šantažuotojas iš prekybos tinklo pareikalavo 10 milijonų eurų, skelbia dienraštis „Bild“ ir šantažuojantį laišką išsiuntė elektroniniu paštu, taip pat priskirdamas jį klientų apsaugos tarnybai ir policijai.

Laiške neįvardijama, kokį maistą žadama apnuodyti ar į kurio regiono parduotuves tokie produktai pateks.

Valstybinės klientų apsaugos ministerijos pareigūnas sakė, kad ištirtuose produktuose rasta etilenglikolio, naudojamo antifrizo produktuose ir stabdžių skystyje. Tai toksinė medžiaga, kuri dideliais kiekiais yra nuodinga.

Pareigūnai taip pat informavo, kad nuodų jau aptikta penkių rūšių produktuose Fridrichshafeno (Badeno-Viurtembergo žemė) parduotuvėse.

Anksčiau ketvirtadienį laikraštis „Bild“ pranešė, kad grasinami laiškai buvo nusiųsti keliems Vokietijos prekybos koncernams, tarp jų - „Aldi“, „Rossmann“, DM, „Edeka“, „Norma“, „Rewe“.