Niujorko rinkėjų duomenys rodo, kad sąrašuose buvo nurodyta „moteriška“ prezidento patarėjo lytis.

To dokumento nuotrauką paskelbė žurnalas „Wired“; tai jau ne pirmas kartas, kai J.Kushneris nukenčia nuo biurokratijos subtilybių.

Pasak televizijos CBS, D.Trumpo dukters Ivankos sutuoktinis buvo neteisingai užpildęs Baltųjų rūmų saugumo patikrinimo dokumentus, todėl jam teko dar kartą tai padaryti.

Iki 2009-ųjų Naujojo Džersio rinkėjų sąrašuose J.Kushnerio lytis buvo „nežinoma“, pranešė naujienų portalas „The Hill“.

Be kita ko, turtingos šeimos įpėdinis J.Kushneris bei keli kiti artimi D.Trumpo patikėtiniai per praėjusių metų rinkimus buvo užsiregistravę balsuoti daugiau nei vienoje valstijoje, pranešė „The Washington Post“.

Tarp tų asmenų minimas ir buvęs Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris bei buvęs prezidento vyriausiasis strategas Steve'as Bannonas.

Tokiu pažeidimu, kai rinkėjai registruojasi keliose valstijose, yra piktinęsis ir pats D.Trumpas. Jis tvirtino, kad tokiu būdu buvo klastojami praėjusį rudenį vykę prezidento rinkimai. Respublikonas teigė, kad milijonai žmonių neteisėtai balsavo už jo priešininkę demokratę Hillary Clinton, tačiau nepateikė jokių įrodymų.

J.Kushneris ne kartą sulaukė kritikos ir dėl to, kad valstybinius reikalus tvarko naudodamasis savo asmeninėmis elektroninio pašto paskyromis. Vasarą D.Trumpo žentas taip pat atsakinėjo į kelių Kongreso komitetų, vykdančių tyrimus dėl galimų respublikono komandos ryšių su Rusija, klausimus.

D.Trumpas per savo kampaniją grasino įkišti H.Clinton už grotų už tai, kad būdama valstybės sekretore ji naudojosi privačiais elektroninio pašto serveriais.