1) Be pėdsakų sudegę vaikai

Kada ir kur: Fajetvilis, Vakarų Virdžinija, 1945 metų gruodis

Kas nutiko: Dešimt vaikų auginusią Soddlersų šeimą ištiko tragedija. Naktį, kai šeima miegojo, kilo gaisras. Vieno iš sūnų tuo metu namuose nebuvo. Keturiems vaikams pavyko kartu su tėvais išsigelbėti, o penkiems ne.

Kas čia tokio šiurpaus? Kilus gaisrui, vaikų tėvas George‘as dar pabandė iš liepsnų gelbėti likusius penkis vaikus. Deja, nerado kopėčių, neužsivedė mašina, o vanduo buvo užšalęs.

Baisiausia tai, kad, namus pagaliau užgesinus, jų viduje vaikų palaikų niekas nerado. Nei kaulų, nei kitų pėdsakų. Niekas nežino, galbūt jie kaip nors stebuklingai išsigelbėjo, bet daugiau penkių Soddlersų šeimos atžalų niekas nematė.

2) Vaistas-žudikas

Kada ir kur: Čikagos apylinkės, 1982 metų rugsėjis

Kas nutiko: Dvylikametė Mary Kellerman mirė išgėrusi „Tylenol“ vaistų, kurie turėjo padėti gydant peršalimą. Skelbiama, kad mergaitė mirė apsinuodijusi, nes kažkas į vaistus įmaišė cianido. Dėl tos pačios priežasties mirė dar šeši žmonės.

Kas čia tokio šiurpaus?
Nustatyta, kad cianidu buvo užnuodyti vaistai net iš kelių skirtingų gamyklų, taigi būta įtarimų, kad kažkas pirko vaistus, juos apnuodijo ir grąžino atgal arba apkeitė pakuotes tiesiog vaistinėje. Mįslingas nuodytojas taip ir nerastas, tačiau jo nusikaltimas įkvėpė ne vieną nusikaltėlį.

3) Žagintojas, žudikas, persekiotojas

Kada ir kur: Šiaurės ir Pietų Kalifornija, 1976-1986 metai

Kas nutiko: Neįvardytas vyras per 10 metų laikotarpį išžagino 50 moterų ir įvykdė mažiausiai 10 žmogžudysčių

Kas čia tokio šiurpaus? Iš pradžių manyta, kad šis žagintojas ir naktinis žudikas yra du skirtingi asmenys. 2001 metais DNR tyrimai atskleidė, kad tai visgi vienas ir tas pats asmuo. Buvo iškelta ir dar viena teorija, esą žudikas ir prievartautojas iš pradžių tiesiog vogdavęs moterų ir merginų rankines, o vėliau persikvalifikavęs. Nusikaltėlis nesučiuptas ir po šiai dienai. Šiurpiausia tai, kad vienai iš savo aukų jis palikęs balso pranešimą, kuriame šnabžda: „Aš tave nužudysiu“. Tiesa, fone dar skambėjo kraują stingdanti muzika.

4) Lavonai šaldytuve

Fredo ir Edwinos Rodgersų byla

Kada ir kur: Hjustonas, 1965 metų birželis

Kas nutiko: 81 metų Fredas ir 79 metų Edwina Rodgersai 1956 metų birželį per Tėvo dieną buvo nužudyti, o jų lavonai sugrūsti į jų pačių šaldiklį.

Kas čia tokio šiurpaus? Tiesą sakant, sutuoktiniai buvo nužudyti, o į šaldiklį padėti tik praėjus savaitei. Edwina buvo sumušta ir nušauta, o jos vyrui suknežinta galva ir išpjauti vidaus organai. Pagrindinis įtariamasis byloje buvo 43 metų poros sūnus Charlesas, tačiau jis mįslingai dingo. Vėliau išsiaiškinta, kad su tėvų nužudymu jis neturi nieko bendro.

5) Mįslinga Elisos Lam mirtis

Kada ir kur: Los Andželas, 2013 metų vasaris

Kas nutiko: 21 metų studentė iš Kanados Elisa Lam mįslingai tarsi į vandenį dingo sausio pabaigoje. Po dviejų savaičių mergina rasta negyva savo viešbučio vandens rezervuare.

Kas čia tokio šiurpaus? Po merginos dingimo paviešintoje stebėjimo kamerų medžiagoje matoma, kaip Elisa prieš dingdama elgiasi gana keistai. Toksikologinė ekspertizė narkotikų versiją atmetė. Viešbutis „Hotel Cecil“ dar prieš E. Lam mirtį iš kitų išsiskyrė tamsia praeitimi.

E. Lam palaikai aptikti tik tada, kai viešbučio svečiai ėmė skųstis prasta vandens kokybe. Patikrinę vandens rezervuarą, darbuotojai aptiko lavoną. Įvykiai pakartoja 2005 metų juostos „Dark Water“ scenarijų. Jame viešbučio vandens rezervuare aptinkamas merginos lavonas. Filme pagrindinio veikėjo dukters vardas Cecilia, o juk taip vadinasi viešbutis, kur buvo nužudyta iš Kanados atvykusi studentė.

Praeityje „Cecil“ viešbutyje buvo buvo apsistojęs amerikietis žudikas maniakas, žagintojas ir vagis Richardas Ramirezas. Jis siautėjo 1984–1985 m. Po 13 Los Andželą pašiurpinusių žmogžudysčių jį galiausiai sugavo.

Australas žudikas maniakas Jackas Unterwegeris 1991 m. penkias savaites buvo apsistojęs „Cecil“ viešbutyje. Per šį laikotarpį jis nužudė tris prostitutes, kurios įėjo į jo kambarį ugniagesių kopėčiomis.

Šeštą ir septintą dešimtmetį viešbutis garsėjo kaip savižudžių pamėgta vieta.

6) Mįslingas Ray Gricaro dingimas

Ray Gricaras


Kada ir kur:
Senterio apygarda, Pensilvanija, 2005 metų balandis

Kas nutiko: prokuroras ir apygardos įgaliotinis Ray Gricaras pasiėmė laisvą dieną ir dingo kaip į vandenį.

Kas čia tokio šiurpaus? Prokuroro daiktai rasti skirtingose vietose. Automobilis paliktas netoliese tilto paupyje. Po kelių mėnesių kitame upės krante skirtingose vietose aptiktas vyro nešiojamasis kompiuteris ir kietasis jo diskas. Nors šio dingimo teorijų sklando ne viena ir ne dvi, atlikus vyro namų kompiuterio paieškos svetainės „Google“ paieškų istorijos analizę nustatyta, kad jis domėjosi „kaip sunaikinti kietąjį diską“, o tai leidžia daryti išvadą, galbūt jis tiesiog nusprendė pradėti naują gyvenimą.

7) Žudikas, pravarde Zodiakas

Zodiakas

Kada ir kur: San Francisko įlankos apylinkės, 1968-1969 metai

Kas nutiko: Neįvardytas vyras nužudė mažiausiai penkis žmones ir provokavo policijos pareigūnus.

Kas čia tokio šiurpaus? Jeigu vien nužudymų atrodo per mažai, save Zodiaku pasivadinęs žudikas trims laikraščiams parašė tris laiškus, kuriuose pateikia nužudymų detalių ir kodų, kuriuos iššifravus esą pavyks nustatyti jo tapatybę. Perpratus kodą pavyko sužinoti tik tiek, kad „Man patinka žudyti, nes tai taip smagu“. Byla vis dar nebaigta, o mįslingasis žudikas dar nerastas.

8) Beaumontų vaikų dingimas

Beaumontų vaikai

Kada ir kur: Glenelg paplūdimys, Adelaidė, 1966 metų sausis,

Kas nutiko: Beaumontų šeimos vaikai – 9 metų Jane, 7 metų Anna ir 4 metų Grantas – sėdo į autobusą ir išvyko į paplūdimį pažaisti. Vaikai su tėvais buvo sutarę, kad jie grįš namo 12 valandos autobusu, kelionė kuriuo trunka geras penkias minutes, tačiau daugiau niekas jų nebematė.

Kas čia tokio šiurpaus? Vaikus matė žaidžiančius paplūdimyje su jaunu vyriškiu. Vėliau – perkančius užkandžius parduotuvėje, nors pinigų vaikai turėjo daugiau, nei buvo davusi mama. Policijos pareigūnas pasakojo matęs vaikus einančius link namų, jie atrodė laimingi ir viskuo patenkinti. Tai buvo 15 val. Tėvai vėliau sulaukė ne vieno laiško apie įkaitais laikomus vaikus ir reikalavimą sumokėti išpirką. Vaikų ieškojo net ekstrasensai. Deja, jų niekas taip ir nerado.

9) Klivlando skerdikas

Kada ir kur: Klivlandas, 1934-1938 metai

Kas nutiko: Nežinomas vyras per ketverius metus nužudė 13 žmonių.

Kas čia tokio šiurpaus? Išprotėjusiu mėsininku pravardžiuotas žudikas savo aukoms nupjaudavo galvą. Dažniausiai galvą jis pjaudavo dar gyvai aukai. Laikui bėgant, mėsininkas darėsi vis žiauresnis. Vienai aukai jis gyvai išplėšė širdį. Šerifas buvo sulaikęs vieną įtariamąjį, tačiau jis belaukdamas teismo nusižudė, o visi policijos surinkti oficialūs bylos įrašai dingo. Niekas po šiai dienai tiksliai nežino, kas buvo tas išprotėjęs mėsininkas.

10) Trys nužudytos skautės

girlscoutmurders.com nuotr.

Kada ir kur: Lokast Grovas, Oklahoma, 1977 metų birželis

Kas nutiko: Mergaičių skautų stovykloje nužudytos trys mažametės: Michelle Guse, Doris Milner ir Lorie Farmer.

Kas čia tokio šiurpaus? Žmogus ar žmonės, susiję su šiuo šiurpiu nusikaltimu, mergaičių lavonus nutempė toliau nuo jų palapinės. Pakeliui prie dušų juos aptiko prižiūrėtojas. Dar prieš nusikaltimą kažkas įsibrovė pas prižiūrėtoją į palapinę ir paliko raštelį, kuriame pareiškė, kad bus nužudytos trys mažosios skautės. Visi pamanė, kad tai tiesiog labai nevykęs pokštas. Deja, po dviejų mėnesių perspėjimas virto tikrove.