Y. Shinawatra skelbiant nuosprendį nedalyvavo. Baimindamasi kalėjimo, ji prieš mėnesį pabėgo į užsienį. Kokioje šalyje ji yra, nežinoma. Spėjama, kad politikė per Kambodžą ir Singapūrą atvyko į Dubajų.

Buvusi premjerė kaltinama tuo, kad skirdama subsidijas ryžių - pagrindinio maisto Tailande - auginimui padarė valstybei milijardinių nuostolių. Ji procese tai neigė.

Vis dėlto teismas priėjo prie išvados, kad padaryta maždaug 6,8 mlrd. eurų žala. Nepaisant to, J. Šinavatrai skirta perpus mažesnė bausmė nei maksimaliai numatyti dešimt metų laisvės atėmimo.

Y. Shinawatra Tailande vis dar turi daug gerbėjų, pirmiausiai - skurdesniuose gyventojų sluoksniuose. Ji yra sesuo buvusio premjero Thaksino Shinawatros, kuris po nuosprendžio dėl piktnaudžiavimo valdžia gyvena emigracijoje.

Y. Shinawatra 2011-aisiais tapo pirmąja moterimi, išrinkta šalies premjere. 2014 metų kovą konstitucinis teismas ją nušalino nuo pareigų. Netrukus po to kariškai surengė perversmą ir atėjo į valdžią, kurioje yra iki šiol.