Vaikino tėvas Fredas Warmbier sako, kad jo sūnus, 22 metų Virdžinijos universiteto studentas, buvo žiauriai kankinamas, o jo burna atrodė taip, tarsi kažkas replėmis buvo traukęs jo dantis.

Ir toliau augant įtampai tarp JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos ir Šiaurės Korėjos, Fredas ir Cindy Warmbierai pasirodė „Fox & Friends“ ryto laidoje. F. Warmbier teigia, kad jie kartu su žmona nusprendė nebetylėti, nes sužinojo, kad aukos vaidmenį nori priimti Pchenjanas.

Šiaurės Korėja nėra aukos. Jie teroristai. Jie pagrobė Otto. Jį kankino. Specialiai žalojo. Jie tikrai ne aukos“, – televizijoje pasakojo vyras.

Šiaurės Korėja neigia, kad su jaunuoliu buvo elgiamasi blogai. 2016 metų kovą už tai, kad lankydamasis šalyje kaip turistas pavogė propagandinį plakatą, jis buvo nuteistas 15 metų darbo stovykloje. Vaikinas buvo sulaikytas sausį, kai ruošėsi išvykti.

Warmbierų šeima apibūdino, kokios būklės buvo jų sūnus, kai birželį buvo parskraidintas namo. Jie teigia, kad vaikinas staugė ir skleidė kitus žmogui nebūdingus garsus, žiūrėjo į vieną tašką ir buvo tampomas traukulių. Be to, jis nieko nematė ir negirdėjo.

F. Warmbierio teigimu, ant sūnaus dešinės pėdos buvo didžiulis randas, jis karščiavo.

Vaikinas Sinsinačio universiteto ligoninėje mirė praėjus savaitei po grįžimo.