Savo kalboje Paryžiuje pateikdamas viziją apie ES ateitį, E.Macronas sakė: „Po kelių metų, jeigu norėtų, Jungtinė Karalystė galėtų surasti savo vietą sąjungoje, kuri būtų iš naujo susitelkusi ties savo nesvyruojančiomis vertybėmis ir efektyvia rinka“.


Atsargiai rinkdamas žodžius Prancūzijos prezidentas teigė sąmoningai nekalbėjęs apie „Brexit“, nes negali įsivaizduoti, jog Britanija nenorėtų tapti naujosios ES dalimi.


„Negalėčiau įsivaizduoti, kad Jungtinė Karalystė negalėtų rasti savo vietos mano siūlomoje reformuotoje ir supaprastintoje ES“, – teigė E. Macronas.


Jis visgi tiksliai neatskleidė, ar siūlo Britanijai pakeisti sprendimą dėl „Brexit“ ar tiesiog sugrįžti į Bendriją vėliau.


Pirmojo savo susitikimo su britų premjere Theresa May metu birželį E. Macronas užsiminė, jog Londonas galėtų persigalvoti dėl sprendimo palikti 28-ių narių sąjungą.


„Žinoma, durys yra visada atviros, kol derybos dėl „Brexit“ nesibaigė“, – tuomet sakė prezidentas, suteikęs viltį britams, pernai „Brexit“ referendume balsavusiems už Britanijos pasilikimą bloke.
Tačiau E. Macronas taip pat pabrėžė, kad britai patys nusprendė pasitraukti ir prasidėjus deryboms „bus vis sunkiau ir sunkiau sugrįžti atgal“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)