CGT ir FO profsąjungų vairuotojai apyaušriu susirinko greitkelyje šalia šiaurės rytų sienos su Belgija, kiti blokavo kelius šalia didžiųjų miestų, tokių kaip Marselis ir Bordo.

Pastarąsias dvi savaites streikavo CGT profsąjunga, o savaitgalį protesto akcijas ir demonstracijas surengė kraštutinių kairiųjų partija „Nepalaužtoji Prancūzija“. Tačiau E. Macrono pozicijos šios akcijos nepakeitė.

„Blokuojama Prancūzijos ekonomika netaps geresnė“, - RTL radijui sakė jaunesnysis ūkio ministras Benjaminas Griveaux, pridurdamas, kad vyriausybė tęs derybas su sunkvežimių vairuotojų profsąjungomis.

Anot vyriausybės, valstybė turi pakankamų benzino ir dyzelinio kuro atsargų, kad be didelių nuostolių atremtų blokadą. Tačiau valdžia perspėja dėl galimo paniško degalų pirkimo, kuris gali sukelti rimtų sutrikimų.

Apie vidurdienį transporto ministerija pranešė, kad degalinės veikia įprastu režimu ir kad „beveik visos degalų bazės yra prieinamos“.

Akcijų organizatorių teigimu, visoje šalyje buvo surengta daugiau nei 40 blokadų, nors kai kurios buvo atšauktos po kelių valandų, o kitoms kelią užkirto policija.

Darbo rinkos reformos, kurias pasirašė E. Macronas penktadienį, skirtos sutelkti darbdaviams daugiau lankstumo derantis su savo darbuotojais dėl atlyginimų ir sąlygų. Be to, šios reformos leistų pigesnėmis sąnaudomis atleisti darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)