Be to, šis įrankis turėjo suteikti britams pranašumą prieš užsieniečius, taip paneigiant mitą, jog imigrantai iš vietinių atima darbo vietas.

Todėl kaip privaloma kandidato patikros dalis buvo įvertas griežtas testas. Praėjus metams rezultatas – daugiau nei akivaizdus, o ypač Nacionalinės sveikatos tarnyboje (NHS).

Pavyzdžiui, praėjusių metų birželį JK slaugos ir akušerijos taryboje (Nursing and Midwifery Council, NMC) buvo užregistruotos 1304 slaugės iš užsienio, o šių metų balandį – jau vos 46. Toks sumažėjimas verčia griebtis už galvos gydymo įstaigas, mat šalyje ir taip trūksta apie 40 tūkst. slaugių.

Todėl slaugytojas ir akušeres vienijanti organizacija jau inicijuoja permainas, teigiama, kad anglų kalbos testai yra per griežti: maža to, kad jie neįkandamas imigrantams, jo neišlaiko patys britai ar atvykėliai iš kitų anglakalbių valstybių, tokių kaip Australija.

Tai paaiškėjo, kai 11 metų Australijoje slaugytoje dirbusi Hayley Purcell pabandė įsidarbinti JK, sumokėjo 386 svarų sterlingų už galimybę spręsti testą, tačiau reikiamo balų skaičiaus po kalbėjimo, klausymo, rašto ir skaitymo užduočių nesurinko.

Darbuotojų paieškos agentūros teigia, jog kandidatai itin stringa su privalomuoju rašymu – neteisingai taiko anglų kalbos laikų taisykles, todėl ir nesurenka reikiamo balų skaičiaus (7 iš galimų 9).

„Vargu ar tai yra kliūtis kvalifikuotam slaugytojui gerai atlikti savo darbą. Ši sistema tiesiog stabdo gyvybiškai svarbų NHS aprūpinimą aukštos kvalifikacijos slaugytojais iš užsienio“, – sakė įdarbinimo agentūros HCL tarptautinių operacijų vadovė Teresa Wilson.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.