„Irakui amerikiečiai smogė tik todėl, kad turėjo šimtaprocentinę informaciją, kad ten neliko jokio masinio naikinimo ginklo“, – kalbėjo ministras Rusijos televizijos kanalui NTV sekmadienį Vladivostoke parodytame interviu.

„Korėjai (Šiaurės) amerikiečiai nesmogs, nes jie ne tik, kad įtaria, bet ir tiksliai žino, kad ji turi branduolinę bombą“, – pareiškė S. Lavrovas.

„Su tokia analize sutinka praktiškai visi. Jeigu ši analizė nebus įsisąmoninta Jungtinėse Valstijose, o aš tikiuosi, į tai jau atkreipė dėmesį kai kurie analitikai ir tie, kurie patarinės priimti tuos ar kitus sprendimus, tai mes, žinoma, galime nuslysti į neprognozuojamą kryptį“, – sakė jis.

Anot jo, „jei įvykiai taip plėtotųsi, nukentėtų dešimtys ar net šimtai tūkstančių niekuo nekaltų piliečių, tos pačios Pietų Korėjos ir Šiaurės Korėjos taip pat, Japonijoje, na, ir Rusijoje su Kinija visai šalia“.

Paklaustas, kaip būtų galima sustabdyti abipusių iš Vašingtono ir Pchenjano aidinčių grėsmių srautą, S. Lavrovas atsakė: „Tik gerumu, įtaiga ir įtikinimu“.