„Prieš prasidedant renginiui „Antikapitalizmas“, kuris, kadangi nebuvo suderintas, turėjo vykti masinių eitynių formatu, mane ... sulaikė policijos pareigūnai. Pasakė, kad organizavau nesankcionuotą akciją ir trukdau praeiti piliečiams“, – S. Udalcovas sakė žurnalistams.

Jis pridūrė, kad dabar yra policijos autobuse numatytoje mitingo vietoje – Sopulingosios bulvare, o pareigūnai ragina ten susirinkusius žmones skirstytis.

„Kai mane sulaikė, nebuvo jokių transparantų ar vėliavų – mes tiesiog stovėjom prie šviesoforo, norėjom pereiti gatvę. Su manimi buvo kelios dešimtys žmonių. Savo sulaikymą laikau neteisėtu“, – pridūrė S.Udalcovas.

Vėliau jis pranešė, kad Sopulingosios bulvare buvo sulaikyta daugiau kaip 30 žmonių.

Pasak S.Udalcovo, tarp sulaikytųjų esama „Kairiojo fronto“, neįregistruotos partijos „Kitokia Rusija“ ir kitų organizacijų narių.

„Kitokios Rusijos“ atstovas Aleksandras Averinas sakė, kad taip pat buvo areštuotas šio judėjimo įkūrėjas Eduardas Limonovas.

S.Udalcovas anksčiau sakė, kad kairiosios pakraipos organizacijos kreipėsi į Maskvos valdžią leisti surengti Sopulingosios bulvare eitynes „Antikapitalizmas 2017“, bet tokio leidimo negavo.