„Mes tyliai meldžiamės, kad dabartinės kanclerės mandatas būtų pratęstas“, - sakė jis penktadienį interviu Vengrijos radijui. Dabartinėmis galimybėmis tai esą yra Vengrijos interesas.

Neįvardydamas pavardžių, V. Orbanas apkaltino Europos Sąjungos (ES) politikus „laužant įstatymus“, kai jie grasina Vengrijai nutraukti ES lėšų skyrimą, nes Budapeštas nesutinka su pabėgėlių padalijimu pagal kvotų sistemą.

Šį reikalavimą, be kita ko, išsakė socialdemokratų kandidatas į Vokietijos kanclerio postą Martinas Schulzas. A. Merkel yra prieš. „Kas kalba, kad šalis turi netekti lėšų, nes, pavyzdžiui, pabėgėlių klausimu nėra vieningos nuomonės (su Vokietija), tas laužo įstatymą“, - pabrėžė V. Orbanas.

„Mes negauname iš ES dovanų, - kalbėjo Vengrijos vyriausybės vadovas. - Aš nematau skirtumo tarp ES pinigų ir Vengrijos pinigų. Tai mūsų pinigai (...) Mes mokame į (ES) biudžetą, mes atvėrėme savo sienas, Vakarų įmonės (dėl atvertų sienų) gavo šansų, kurių kitu atveju nebūtų gavusios. Tai Vengrijos pinigai, nesvarbu iš kur jie - iš Budapešto ar Briuselio“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)