„Jeigu tai pablogės ir saugumas nebus užtikrintas, mūsų Prancūzijos komandai teks likti čia“, – ketvirtadienį RTL radijui sakė Laura Flessel.

„Neleisime savo komandai atsidurti pavojuje“, – pridūrė politikė.

Ji buvo viena iš pirmų aukštų politikių, viešai išreiškusių abejones dėl savo šalies galimybių dalyvauti pirmenybėse, kurios Pjončane vyks vasario 9 – 25 dienomis. Šis miestas yra maždaug 80 kilometrų nuo sienos su Šiaurės Korėja.

Prieš kelias dienas Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas sumenkino nerimą dėl saugumo, susijusį su pastaruoju metu kylančia įtampa Korėjos pusiasalyje.

„Nėra net jokios užuominos, jog žaidynėms kyla saugumo grėsmė, turint omenyje įtampą tarp Šiaurės Korėjos ir kai kurių kitų šalių, – sakė T.Bachas.

Jis pridūrė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas palaiko ryšį su pusiasalio šalių Vyriausybėmis, ir teigė, jog nesama „jokių abejonių dėl žiemos olimpinių žaidynių 2018 metais“.

Dar prieš pasisakant T.Bachui Tarptautinio olimpinio komiteto atstovas spaudai pareiškė, jog „nėra jokio plano B“.

Prancūzijos sporto ministrė nekalbėjo apie galimybės atšaukti žaidynes.

„Šiandien nesame tame taške ir aš jums sakau, prašau jūsų nesijaudinti dėl šios Prancūzijos komandos, kuri ruošėsi daugiau nei ketverius metus“, – kalbėjo L.Flessel.

„Mes esame susipažinę su situacija ir palaikome artimą ryšį su Užsienio reikalų ministerija, todėl toliau stebime, analizuojame“, – teigė ji.

Įtampa Korėjos pusiasalyje išaugo, kai Pchenjanas per mėnesį įvykdė šeštąjį branduolinį bandymą ir virš Japonijos paleido dvi raketas.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas šią savaitę pareiškė, jog Amerikai gali tekti sunaikinti Šiaurės Korėją, jeigu Pchenjanas grasins jos sąjungininkėms.