Prie įėjimo į korpusą, kuriame lankėsi V. Putinas, buvo įvesta pasų patikra. Ją vykdė Federalinės apsaugos tarnybos darbuotojai.

Ne mažiau kaip vienas įmonės darbuotojas – Aleksejus Sokirko – buvo neįleistas į darbą, kadangi jo pavardė figūruoja tam tikrame juodajame sąraše. Rugsėjo 16 d. A. Sokirko, sprendžiant iš jo „Facebook“ paskyros, ne kartą dalyvavęs opozicijos rengiamose akcijose, rašė, kad spjautų V. Putinui į veidą, jei šis pasirodytų jo darbovietėje.

Likus pusvalandžiui iki V. Putino atvykimo, įmonės darbuotojams buvo uždrausta pakilti iš darbo vietų – net į tualetą nueiti buvo uždrausta.
Bent taip teigė informaciją portalui „Meduza“ perdavęs šaltinis.

Pasak jo, tokia tvarka sukėlė biure nemenką pasipiktinimą. Jis taip pat tvirtino, kad įmonės darbuotojams buvo oficialiai leista tą dieną apskritai neateiti į darbą.

Kaip buvo rašyta laikraštyje „Vedomosti“, V. Putino apsilankymo „Yandex“ biure idėja kilo prezidento administracijos darbuotojams. Būtent jie ir buvo atsakingi už vizito organizavimą.

Internetinės paieškos sistema „Yandex“ buvo paleista 1997 m. rugsėjo 23 d. Dabar tai viena iš didžiausių Rusijos technologinių įmonių.

2014 metais Rusijos prezidentas V. Putinas pareiškė, kad „Yandex“ yra pasidavusi Vakarų investuotojų įtakai. Jis buvo nepatenkintas, kad paslauga „Yandex Novosti“, kurios teikiamą turinį skaito milijonai žmonių, nėra užregistruota kaip žiniasklaidos priemonė ir neprisiima atitinkamos atsakomybės.

Neužilgo, vadovaujantis naujienų svetainių rinktuvų įstatymu, nuo šios paslaugos buvo atsieti visi kaip žiniasklaidos priemonės neužregistruoti leidiniai.