Žiūrovų mėgstamas garsus Holivudo aktorius Morganas Freemanas pasirodė „Committee to Investigate Russia“ vaizdo įraše. Trečiadienį publikuotame įraše M. Freemanas atvirai vadina Rusijos prezidentą „KGB agentu“ ir tikina, kad per JAV prezidento rinkimus 2016 metais Rusijos Federacija de facto „atakavo“ JAV. Jis nukerta: „tai yra karas“. Taip jis pavadino Federalinio Tyrimų Biuro (FTB) pateiktą informaciją apie rusų hakerių kišimąsi į rinkimus.

2 minučių trukmės vaizdo įrašas baigiasi aktoriaus kreipimusi tiesiai į JAV prezidentą Donaldą Trumpą: jis kviečia pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, kokiu lygiu rusai kišosi į JAV rinkimų procesą.

Į šį vaizdo įrašą aštriai sureagavo rusų politikai ir Kremliaus atstovai. Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė, kad aktorius buvo „pakištas“ JAV valdžios, panašiai kaip 2003 metais Colinas Powellas neva buvo pakištas dėl intervencijos į Iraką.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad „šis vaizdo įrašas negali būti traktuojamas rimtai“. Interviu leidiniui „The Telegraph“ jis taip pat pareiškė, kad „daug artistų, vedami emocijų, kartais pasiduoda liguistumui“.

Šiuo metu atitinkamose JAV institucijose atliekami tyrimai dėl galimo Rusijos kišimosi į JAV praėjusiais metais vykusius prezidento rinkimus.